MENIU

PDL, PNL şi PPDD au format o nouă majoritate la CJ Gorj

<p>Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj</p>

Un scandal a izbucnit, vineri, la şedinţa CJ Gorj, după ce consilierii PDL, PNL, PPDD au refuzat să voteze un proiect propus de şeful CJ, Ion Călinoiu (PSD), iar acesta a decis ca săptămâna viitoare să convoace o şedinţă extraordinară pentru alegerea vicepreşedinţilor şi formarea unei noi majorităţi.

Consilierii judeţeni PDL, PNL şi PPDD, care au format o nouă majoritate în Consiliul Judeţean Gorj, au respins, vineri, un proiect de hotărâre propus de şeful instituţiei, Ion Călinoiu, privind modul în care urma să fie organizat concursul pentru ocuparea postului de manager la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, aflat în subordinea CJ. Acesta este primul proiect, în ultimii șase ani, inițiat de Ion Călinoiu și neaprobat în CJ Gorj.

Astfel, şeful CJ Gorj a constatat, după numărarea voturilor, că doar 15 din cei 32 de consilieri, 14 de la PSD şi unul de la PNL, au votat în favoarea proiectului. Călinoiu a numărat încă o dată voturile, iar când a văzut că proiectul nu întrunește majoritatea, a numărat şi voturile împotrivă şi abţinerile, anunţând ulterior că vinerea viitoare este convocată şedinţă extraordinară, în cadrul căreia vor fi aleși vicepreședinții instituției, ocazie cu care se va stabili și cine formează majoritatea.

În prezent, unul dintre vicepreședinți este social-democratul Ciprian Florescu, iar celălalt este Mădălina Ciolocoi (PNL).
La un moment dat, consilierii opoziției și cei ai PSD s-au luat la ceartă, discuțiile degenerând, lui Călinoiu reproșându-i-se inclusiv eșecurile echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu în returul campionatului, după ce Consiliul Județean a devenit acționar al clubului.

Ion Călinoiu a declarat că la ședința extraordinară "se va vedea" dacă PSD o mai susține sau nu pe Mădălina Ciolocoi în funcția de vicepreședinte, el menționând că liberalii care susțin PSD vor fi menținuți în funcții.
Șeful CJ Gorj a precizat că la ședința extraordinară mizează pe voturile consilierilor de la toate partidele, în pofida votului exprimat la ședința de vineri.

Liderul PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat, la sfârșitul ședinței, că nu a discutat cu partenerii săi de la PNL și PPDD pe cine vor susţine pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

El și-a exprimat, în schimb, satisfacția că Gorjul este primul județ din țară în care înțelegerile convenite la nivel central între PNL și PDL dau rezultate, în condițiile în care șeful Guvernului, Victor Ponta, este parlamentar de Gorj la al treilea mandat.

"Nu am discutat niciodată până acum nume, dar înțeleg că domnul președinte dorește schimbarea vicepreședinților. S-ar putea să fie chiar a dânsului. Mă bucur să aud că suntem primul județ la care s-a schimbat majoritatea, pentru că la noi chiar era nevoie", a menționat Dan Vâlceanu.

Consiliul Județean Gorj are 32 de consilieri, la care se adaugă și votul președintelui Ion Călinoiu. USL a câștigat două treimi din mandate în urma alegerilor din 2012, iar după ruperea alianţei social-democrații au rămas cu 14 mandate, în timp ce liberalii cu șapte. PDL are șase mandate, iar PPDD - cinci, suficient pentru ca împreună cu liberalii să formeze o nouă majoritate în Consiliul Județean Gorj.

Mai multe articole despre:
PNL PD Ion Calinoiu consiliul judetean gorj