MENIU

PDL a redepus la Camera Deputaţilor moţiunea simplă privind DESZĂPEZIREA

PDL a redepus la Camera Deputaţilor moţiunea simplă privind DESZĂPEZIREA / Foto: MEDIAFAX

PDL a redepus, luni, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă privind deszăpezirea, a anunţat liderul deputaţilor PDL, Gheorghe Tinel, în plenul forului legislativ.

Conducerea Camerei Deputaţilor urmează să decidă data la care deputaţii vor dezbate această moţine simplă.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să returneze grupurilor parlamentare ale PDL şi PPDD moţiunea simplă depusă pe tema deszăpezirii.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a spus atunci că textul moţiunii se referea la un număr de 5 miniştri, fiind "un fel de moţiune de cenzură" şi nu se ştia ce ministru trebuie invitat la dezbaterea moţiunii pentru a răspunde.

"Biroul Permanent a decis retrimiterea moţiunii privind deszăpezirea grupurilor PDL şi PPDD, întrucât conţinutul ei nu era regulamentar, se adresa la 5 miniştri, era un fel de moţiune de cenzură. S-a retrimis pentru a fi reformulată şi probabil că va fi depusă săptămâna viitoare", a afirmat Mircovici.

El a mai spus că nu se ştia ce ministru va fi chemat la dezbaterea acestei moţiuni, adăugând că există o decizie a Curţii Constituţionale potrivit căreia moţiunea simplă se adresează unui ministru sau cel mult doi miniştri.

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, anunţase, cu o zi înainte, în plenul Camerei Deputaţilor, că PDL şi PPDD depun moţiunea simplă pe tema deszăpezirii intitulată "Îmbogăţirea baronilor PSD şi PNL sau reţeta teledeszăpezirii marca Ponta".