MENIU

PARTIDUL MIŞCAREA POPULARĂ, la primul Colegiu Naţional. UDREA şi PREDA, la Sighişoara

PARTIDUL MIŞCAREA POPULARĂ, la primul Colegiu Naţional. UDREA şi PREDA, la Sighişoara / Foto: MEDIAFAX

După ce vineri şi-au prezentat noile achiziţii din PDL, printre care Elena Udrea şi Cristian Preda, şi au pus la cale strategia pentru europarlamentare, membrii Partidului Mişcarea Populară s-au întâlnit şi astăzi la Sighişoara, în cadrul Colegiului Naţional. Ei discută cu tinerii din partid, dar şi cu organizaţia de femei.

DEMISII ÎN PDL. A început marea migraţie a dreptei. După DEMISIA ELENEI UDREA din PDL, alţi 14 parlamentari democrat-liberali au luat calea pribegiei. N-au ajuns departe, s-au oprit la MIŞCAREA POPULARĂ, partidul moşit de preşedintele Traian Băsescu. Liderii PMP spun că nu vor avea adversari în partidul lui VASILE BLAGA.

Europarlamentarul CRISTIAN PREDA a fost printre primii care au anunţat că se înscriu în PARTIDUL MIŞCAREA POPULARĂ.

"După ce şefii PDL s-au debarasat de mine – suspendându-mă în baza articolului introdus, de fapt, de către reformişti, pentru a scăpa de corupţi – nu am mai aderat la un partid. Acum, când Partidul Mişcarea Populară a fost recunoscut ca formaţiune politică, intru din nou în politica partizană. Obiectivul meu pe termen scurt este să sprijin afilierea Mişcării Populare la Partidul Popular European. Voi candida, deci, pentru un nou mandat în Parlamentul European", a scris Cristian Preda, pe blogul personal.

Preda a lăsat să se înţeleagă că şi fiica preşedintelui, europarlamentarul Elena Băsescu, ar putea să-l urmeze în partid şi pe listele pentru un nou mandat european.

Moştenirea politică a lui Băsescu. UPDATE: 15 parlamentari PDL pleacă la Mişcarea Populară

DEMISII ÎN PDL. ELENA UDREA A DEMISIONAT DIN PDL. 15 senatori şi deputaţi PDL au demisionat din partid şi s-au înscris în Mişcarea Populară. Unii dintre ei au ezitat iniţial să confirme, deşi Elena Udrea a sugerat încă de ieri că PDL va pierde mulţi parlamentari.

"E foarte posibil să se întâmple înainte de ziua de sâmbătă", spunea, joi, Elena Udrea.

Întrebată de o posibilă înscriere în PMP a lui Emil Boc, Elena Udrea a dat următorul răspuns: "Emil Boc a fost poate cel mai bun prim ministru de după 1989. Este astăzi primar şi legea nu-i permite să se mute în alt partid."

Tomac: Partidul Mişcarea Populară are acum 15 parlamentari


DEMISII ÎN PDL. DEMISIA ELENEI UDREA este privită cu regret de unii membrii PDL şi cu ironie, de actuala putere.

"Momentul ăsta n-ar fi trebuit să aibă loc în PDL. Găsesc o culpă conducerii partidului că n-a găsit calea, mijlocul de a o ţine pe Elena Udrea în partid. Există riscul, dacă nu se analizează foarte serios în PDL, să urmeze un exod mult mai mare şi nu cred că ăsta e interesul", spune Gheorghe Tinel.

"Sunt un pic îngrijorat, în sfârşit partidul scăpat de Băsescu şi Udrea va începe să faca opoziţie", a spus Victor Ponta.

Udrea: Îngrijorarea domnului Ponta privind plecarea mea la PMP face mai mult rău PDL