MENIU

Partidele și-au împărțit funcții bănoase. Salarii de peste 10.000 de euro la stat

Partidele și-au împărțit funcții bănoase. Salarii de peste 10.000 de euro la stat

După 3 luni în care aleșii nu s-au mai reunit în plen comun în Parlament, numirile de la cele mai bănoase instituţii i-au adus în clădirea legislativului. Cel mai bine remunerate funcţii sunt la Autoritatea de Supraveghere Financiară, Agenția de Reglementare în Energie și Consiliul legislativ. Spre exemplu, şeful ASF va încasa peste 14.500 de euro. 

Trei ore a durat votul cu buletine secrete. Nicu Marcu, vicepreşedintele Curţii de Conturi, a fost numit la șefia Autorității de Supraveghere Financiară şi ar urma să primească un salariu de peste 14.500 de euro. Şi la Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei au fost făcute numiri importante. Vicepreşedintele numit, Mircea Man, ar urma să primească lunar peste 9.500 de euro, iar noii membri, Marian Neaşu şi Valeriu Steriu, peste 7.000 de euro.

Prin vot s-a decis şi numirea fostului judecător al Curții Constituționale, Toni Greblă, şi a Marianei Moţ, apropiata lui Florin Iordache, la Consiliul Legislativ. Cei doi vor avea salarii mult mai mici: 3.000 de euro.

Chiar în plenul Parlamentului, aleșii poporului au ignorat cu bună știință recomandările de distanțare socială. Deși trebuia să voteze separat, pe grupuri parlamentare, deputații și senatorii nu au ținut cont de nimic. Au votat, dar nu au ieşit din sală. Ba chiar au stat grămadă, de vorbă, în faţa tribunei. 

Mai multe articole despre:
salariu stat