MENIU

Parlamentarii recunosc: "Noi aici cam păcătuim. Chiar și cu privirea"

<p>Parlamentarii recunosc: "Noi aici cam păcătuim. Chiar și cu privirea"</p>

Parlamentarii români recunosc: nu se prea omoară cu gătitul de Paşte. Părinţii şi bunicii sunt cei care au grijă ca bucatele tradiţionale să nu lipsească de pe masă. În alte situaţii, aleşii se mulţumesc să comande la restaurant. Cât despre spovedanie, unii spun că au trecut ani buni de când nu şi-au mai mărturisit păcatele preotului, potrivit Realitatea TV. 

"Cozonacul îl face soacra mea. Face un cozonac extraordinar de bun", a declarat senatorul PSD, Doina Federovici. 

"Trebuie să recunosc că niciodată, în ultimii 20 de ani, nu m-am mai ocupat de lucrul acesta. E soacra mea care se ocupă de bucatele tradiționale, părinții acasă", a spus ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

"În mare parte, cu pregătirile se ocupă buni. Soacra mea care ne ajută. Noi ne ocupăm de vopsitul ouălelor, pască, cozonac. Comanda de pască și cozonac am făcut-o, urmează să vopsim ouăle cu Sofia", a afirmat deputatul PNL, Cristina Pocora.

"Bunica gătește. Este o moldoveancă gospodină la 87 de ani, pentru că a trăit sănătos. Vom mânca ouă încondeiate, vom mânca cozonac făcut în cuptor de lut, miel, drob. Eu n-am timp să gătesc", a spus deputatul PND, Liliana Mincă.

Unii dintre ei au recunoscut că a trecut mult timp şi de când s-au spovedit, ultima oară.

"Adevărul că au trecut niște ani de când m-am spovedit, ultima dată. Încerc să trec pe la biserică, de câte ori simt nevoia. Sunt momente când chiar îmi găsesc echilibrul, în biserică, și sunt anumite biserici la care merg", a spus Alexandru Nazăre, deputat PNL.

"Ne spovedim. Acuma țin și eu post numai săptămâna asta. Uneori te spovedește, dar nu-ți dă voie la împărtășanie, că aici e toată esența. Să te împărtășești, numai că noi aici cam păcătuim. Nu știu, chiar și cu privirea, și cu gândul, pentru că faci o lege, te gândești că-i bună, că nu-i bună. Te mai supără cineva..dai o înjurătură în gând. Și asta este un păcat că privești și avem ce privi, în Parlament, nu? Și atunci păcătuiești", a spus Ciprian Nica, deputat PSD.

"În fiecare an mă spovedesc, o să mă spovedesc și în săptămâna aceasta. Nu am multe păcate, să știți", a declarat Liliana Mincă.