MENIU

Parlamentarii PSD au votat rămânerea la guvernare. Singura abținere i-a aparținut lui Miron Mitrea

Parlamentarii PSD au votat rămânerea la guvernare.Singura abținere i-a aparținut lui Mitrea (SURSE)

Parlamentarii PSD au hotărât, marţi, cu doar o abţinere, din partea lui Miron Mitrea, ca formaţiunea să rămână la guvernare, au precizat, pentru Mediafax, surse social-democrate. Decizia a fost luată la şedinţa grupurilor reunite ale Partidului Social Democrat, la care a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Întrebat dacă ştie de ce Miron Mitrea s-a abţinut la votul privind rămânerea la guvernare, Victor Ponta a arătat că nu a apucat să vorbească cu Mitrea.

„Nu am apucat, un om experimentat şi a văzut foarte multe”, a declarat prim-ministrul. 

Potrivit lui Ponta, parlamentarii UNPR au anunţat că rămân în formula de guvernare şi că doresc să-şi păstreze cele două portofolii.

„Colegii de la UNPR au anunţat că rămân în formala de guvernare şi că doresc să-şi păstreze cele două portofolii pe care le au acum, la egalitate cu PC şi PLR. În ceea ce priveşte programul cu care dorim să continuăm, ceea ce vă pot garanta, că în buget nu se măresc taxe şi impozite, că avem acoperire bugetară pentru tot ceea ce este adoptat, reducerea CAS, profitul reinvestit, alocaţiile pentru copii şi că obiectivele le stabilim în această coaliţie”, a arătat Victor Ponta.

Pe de altă parte, liderul PSD a afirmat că nu a discutat, încă, despre portofolii şi despre cine le va ocupa, pentru că ar însemna, afirmă Victor Ponta, să pună „carul înaintea boilor”.