MENIU

Pariuri pentru viitorul președinte al țării. Geoană, cele mai mari șanse. Cum sunt poziționați Ciolacu, Ciucă și Simion?

Pariurile politice au o lungă tradiție în Anglia, dar sunt tot mai populare în restul lumii

O cunoscută casă de pariuri din România este deja interesată de alegerile prezidențiale din 2024. În cadrul unui pariu de tip antepost, adică plasat cu mult timp înainte de evenimentul, Mircea Geoană se clasează pe prima poziție, la fel ca într-un recent sondaj de opinie. Pe pozițiile următoare apar aceiași politicieni ca și în sondaj, însă în altă ordinea.

Potrivit grilei de pariuri antepost, Mircea Geoană este creditat cu cele mai mari șanse de a câștiga președinția României, cu o cotă de 2.50. Asta însemnă că un leu pariat pe victoria actualului secretar general adjunct al NATO ar aduce un câștigat de 2,5 lei, adică un profit de 1,5 lei. Un sondaj INSCOP, publicat luni, îl plasează ca favorit pe Mircea Geoană, cu specificația ca acesta să candideze din postură de independent.

La casa de pariuri, liderul PNL și fostul premier Nicolae Ciucă este creditat cu a doua lansă, având o cotă de 5/1.

Pe locul trei apare liderul AUR George Simion, cu o cota de 6.00, în timp ce liderul PSD și actualul șef al guvernului, Marcel Ciolacu, este creditat cu a patra șansă, prin cota de 7/1.

În sondajul INSCOP, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă erau poziționați invers, Ciolacu pe 2 și Ciucă pe 4, cu George Simion tot pe poziția a 3-a.

Geoană, primul în cărți pentru prezidențiale. Cum se plasează Ciolacu, ce șanse au Simion și Șoșoacă - sondaj INSCOP

În clasamentul pariurilor următoarele 2 nume avute în vedere sunt cele ale liderului USR Cătălin Drulă (10.00) și fostei șefe DNA, actualmente procuror șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi (11.00).

La polul opus, Dan Diaconescu este candidatul cu cele mai mici șanse. Dacă, prin absurd, acesta ar deveni președintele României, cei care au pariat pe el ar câștigat 2000 de lei pentru fiecare leu.

 

sursă grafic: Betano