MENIU

Paleologu și Baconschi, răspunsuri dure pentru Elena Udrea, după episodul ”bătăliei pe doctorate”

După ce Elena Udrea a făcut public, la ”Jocuri de Putere”, episodul în care intelectualii din PMP au vrut să  stabilească lista pentru europarlamentare în funcți de studii și doctorate, doi dintre cei vizați, Teodor Bacosnschi și Teodor Palelologu,  au dat un răspuns dur pentru Elena Udrea,  Baconschi scriind pe pagina sa de favebook, că ”oamenii școliți sunt luați peste picior la tv, de către politicieni care au diplome cumpărate”. 

Teodor Paleologu a reacționat după ce Elena Udrea a dezvăluit că cei care făceau  parte din grupul intelectualilor din PMP, au avut o dezbatere care durat până la 7 dimineața, pentru a decide pe baza doctoratelor, cine va intra în cursa pentru europarlamentare. Astfel acesta a postat pe pagina sa de facebook un comentariu  dur la adresa Elenei Udrea, în care  a menționat că nu a criticat-o niciodată pe Elena Udrea, ci doar a spus că va semna pentru Klaus Iohannis. În plus acesta a făcut referire și la remarca președintelui PMP , care a  spus că acolo unde ”este carte multă, este și multă prostie”,  completând la rându lui, că acolo unde este carte puțină,  este și mai multă prostie. Mai mult, Paleologu a mai scris că disputa pe tema candidaturilor a fost una dintre cele mai ridicole situații în care a fost pus în scurta sa carieră politică:

”Eu nu am criticat-o niciodată "la scenă deschisă" pe Elena Udrea, ci am spus doar că am semnat pentru Iohannis și că ezit încă dacă să votez pentru Iohannis sau Macovei. Atît și nimic mai mult. Vorba din popor cum că "unde e multă carte, e și multă prostie", e cît se poate de adevărată cu amendamentul că unde e carte puțină, e și mai multă prostie. Iar unde nu e carte deloc, e beznă totală. Cît despre întîmplarea relatată de Elena Udrea, este vorba într-adevăr de una dintre cele mai ridicole situații în care m-a pus scurta mea carieră politică: stabilirea locurilor pe lista de la europarlamentare într-un conciliabul de douăsprezece ore cu Funeriu, Baconschi și Preda (nici vorbă de Papahagi la acea întîlnire). Își aduc și ei aminte, fără îndoială, că am utilizat chiar termenul de "grotesc". Dar tot grotesc și chiar odios este ca Pinalti să tranșeze discuția în felul său caracteristic: "Lasă vrăjeala, scoate banii". De atunci, o știe tot partidul, nu am mai pus niciodată piciorul la reuniunile lor.

Teodor Baconschi a avut la rândul său o reacție pe facebook, după anunțul făcut de Elena Udrea, spunând că în țara în care oamenii școliți sunt linșați la T de către politicieni cu diplome cumpărate,  are o rugăminte cptre candidații la preșpedinție: să nu mai ceară respect:

”În țara unde oamenii cei mai școliți și mai creativi sunt linșați ani de zile la tv., acuzați calomnios, batjocoriți de postaci și luați peste picior de politicieni cu diplome cumpărate, am și eu o amicală rugăminte către candidații noștri la președinție: nu mai vorbiți despre ”respect”. E deja prea mult...”,  a postat acetsa pe facebook.