MENIU

Ordin de încetare a mandatului primarului din Sighişoara. Alegeri anticipate, în 90 de zile

Ordin de încetare a mandatului primarului din Sighişoara. Alegeri anticipate, în 90 de zile

Prefectul de Mureş, Vasile Liviu Oprea, a emis un ordin de încetare a mandatului primarului din Sighişoara, Dorin Dăneşan (PSD), ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, în municipiu urmând să fie organizate alegeri anticipate, în termen de 90 de zile.

Prefectul de Mureş, Vasile Liviu Oprea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a emis un ordin de încetare a mandatului primarului din Sighişoara, Dorin Dăneşan (PSD), atribuţiile acestuia urmând să fie preluate de către viceprimar, până la convocarea de alegeri anticipate, conform legii, în termen de 90 de zile.

Ordinul are la bază o hotărâre judecătorească, prin care edilul a fost condamnat, anul trecut, la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

"Am emis ordinul de încetare a mandatului primarului din Sighişoara, ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti din 2013, rămasă definitivă şi irevocabilă. Ordinul devine efectiv de la comunicare. Astăzi, 25 noiembrie, a fost comunicat. Desigur, acesta poate fi atacat în instanţa de contencios administrativ", a declarat Oprea.