MENIU

Orban: Care sunt adevăratele interese ale PSD din spatele ideii de suspendare a lui Iohannis

Președintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că ministrul Muncii, social-democrata Lia Olguța Vasilescu, trebuia să demisioneze imediat după ce a sugerat că protestatarii anti-PSD din România ar trebui risipiți cu tunuri de apă întocmai ca în regimul autocratic din Venezuela. Totodată, liberalul sugerează că îndemnul lui Claudiu Manda ca susținătorii PSD să vină să manifesteze unde vor protesta și cei anti-Putere este iresponsabil și atrage atenția că o astfel de acțiune ar veni pe fondul unor tensiuni deja existente. Orban a vorbit, la Realitatea TV, și despre adevăratul scop al PSD privind suspendarea lui Iohannis.

Despre protestatarii care cer seară de seară demisia Guvernului Dăncilă și a lui Liviu Dragnea în Piața Victoriei din București și în alte orașe din țară, președintele PNL susține că sunt oameni care au înfruntat frigul și ploaia nu pentru vreun interes personal, ci pentru binele României, care vor taxa dur PSD la următoarele alegeri.

”Foarte mulți au manifestat fără să aibă vreun interes personal. Au stat în frig, în ploaie, pentru că vor binele României. (...) Se vedea clar că e o mulțime plină de oameni inteligenți, care nu au pus niciodată în pericol ordinea de drept. Ei reprezintă un pericol pentru PSD, dar asta se va vedea la următorul vot”, a afirmat Orban.

Trăim într-o perioadă de manipulări absolut incredibile în care se face ”din țânțar armăsar”, iar toată ura transmisă pe anumite posturi TV și care țășnește din PSD afectează România, a mai spus liderul liberalilor. 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, trebuia să demisioneze imediat după ce a publicat pe Facebook un filmuleț în care arăta cum sunt loviți cu tunuri cu apă protestatarii din Venezuela - sugerând că așa ar trebui să se întâmple și în România, este de părere Orban.

”Cum să pună un ministru al Guvernului un clip în care prezintă cum sunt împrăștiați protestatarii?! Asta se întâmpla în Venezuela, într-un regim autocratic. Trebuia să-și dea demisia, să plece a doua zi. Iar pe Manda, prietenul interlopilor, cum să-l pui președintele comisiei de control al SRI?! Nu-și dă seama ce se poate întâmpla (dacă vin și susținătorii PSD la protestul anti-Putere, n.r.). Să manifesteze în altă parte, nu unde sunt organizate protestele de Opoziție, de societatea civilă. Îi sfătuiesc să nu facă această prostie, pentru că e posibil să iasă rău. Și așa este o tensiune în societate. Și așa jandarmeria s-a comportat într-un mod în care n-ar fi trebuit să se comporte”, a declarat Ludovic Orban. 

Liviu Dragnea nu are decât un singur gând - să scape de pușcărie, a precizat liderul PNL. ”Pentru asta e în stare să dea foc României. Ideea de suspendare a președintelui e pentru numirea șefilor Parchetelor, a șefilor serviciilor de informații, pentru trecerea legilor penale”, a mai spus acesta.

Mai multe articole despre:
PNL PSD moţiune de cenzură protestatari