MENIU

Orban, prognoză pesimistă despre creșterea economică din 2019

Creşterea economică din acest an nu va depăşi cu mult 4%, a declarat luni, la Realitatea Plus, prim-ministrul Ludovic Orban, care a atras atenţia că în acest fel se infirmă creşterea de 5,5% anticipată de guvernarea PSD.

"Degeaba prognozele Comisiei Europene şi ale altor instituţii erau că o să fie o creştere economică de 4,1-4,2%, ei au băgat creştere economică de 5,5%. O să vedem cât va fi creşterea economică. Dar nu cred că va depăşi mult 4%. Cursul de schimb... Rata inflaţiei... iarăşi, o rată a inflaţiei mult subestimată. Toate lucrurile acestea, vă daţi seama, au generat venituri care nu existau, ca să poată să permită efectuarea unor cheltuieli care nu erau neapărat necesare", a precizat Orban, luni seara, la Realitatea Plus.

În acest sens, prim-ministrul a adăugat că bugetul alcătuit de guvernarea social-democrată a fost construit pe "premise false".

"Domnul ministrul Cîţu a explicat foarte clar că bugetul e construit pe premise false, mincinoase. Readuc aminte, ca toţi români să ştie: conform legii responsabilităţii fiscal-bugetare, există o răspunde a premierului şi a ministrului. Premierul şi ministrul Finanţelor aveau obligaţia să dea la prezentarea bugetului o declaraţie pe proprie răspundere privind veridicitatea datelor economice care stau la baza construcţiei bugetare. Ei au dat ordonanţă de urgenţă, ca să nu mai fie obligaţi să dea această declaraţie pe propria răspundere, adică să nu mai răspundă. Şi evident că au dat această ordonanţă pentru că au spus o grămadă de minciuni în construcţia bugetară, de la creşterea economică", a mai spus Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban, față în față cu Denise Rifai. "Cu Dăncilă nu avem ce să discutăm"

Mai multe articole despre:
ludovic orban creștere economică