MENIU

Orban îi răspunde lui Dăncilă: Aderarea la euro este un demers pur propagandistic

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a transmis o scrisoare deschisă premierului Dăncilă cu privire la aderarea României la zona euro, în care cere Guvernului să rezolve unele probleme care nu îndeplinesc anumite criterii stabilite prin Tratatul de la Maastricht. Orban spune că, dacă aceste probleme nu vor fi rezolate, PNL îşi va retrage reprezentantul din Comisia Naţională de fundamentare a planului naţional de adoptare a monedei euro.

Liderul PNL susţine că Guvernul nu respectă criteriile de convergenţă stabilite prin tratatul de la Maastricht, iar demersul de aderare la zona Euro este unul „pur propagandistic”.

„Uitându-ne, însă, la ceea ce aţi făcut până acum şi la criteriile de convergenţă stabilite prin Tratatul de la Maastricht ne dăm seama că dumneavoastră şi Guvernul pe care îl conduceţi nu aveţi acest obiectiv, iar demersul pe care îl faceţi este unul pur propagandistic”, mai spune acesta.

El enumeră câteva rezultate şi evoluţii din economia românească, „ce umbresc credibilitatea demersului Guvernului de aderare a României la zona Euro, printre care inflaţia ridicată, deficitul Produsului Intern Brut (PIB) şi datoriile României”.

Mai multe articole despre:
euro răspuns Dancila Orba demers propagandistic