MENIU

Orban, despre chemarea liderilor politici în Parlament: ”Stau acasă şi nasc tot felul de iniţiative fără context serios”

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, dacă va merge la Parlament pentru a prezenta un raport în legătură cu măsurile luate în ultima perioadă, având în vedere că tot mai multe voci ale liderilor politici îi cer acest lucru.

“Unde să mă duc la Parlament, că parlamentarii stau acasă şi nasc tot felul de iniţiative legislative în izolare fără un context foarte serios....”, a spus premierul.

El a precizat că dacă va fi invitat la Parlament, va merge.

“Informez periodic cetăţenii privind deciziile pe care le luăm, măsurile pe care le luăm. Când se va relua activitatea parlamentară şi printr-o procedură parlamentară sau constituţională voi fi invitat la Parlament, cu siguranţă că voi fi prezent”, a explicat premierul.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că, în cazul în care premierul Ludovic Orban nu va informa Parlamentul cu privire la măsurile luate în criza creată de coronavirus, va sesiza Curtea Constituţională, deoarece este vorba "de abuz în serviciu".

Și Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a afirmat, tot vineri, că dacă premierul Ludovic Orban nu se va prezenta în fața Parlamentului pentru a prezenta măsurile adoptate pe durata stării de urgenţă, gestul său va fi catalogat drept un conflict interinstituţional, un conflict constituţional, şi va sesiza Curtea Constituţională.

Mai multe articole despre:
ludovic orban coronavirus