MENIU

Orban: Capitala e în pragul colapsului! Vreau să câştig cu un scor de peste 40%

Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, propus de liberali pentru Primăria Capitalei, a declarat, marți seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", că Bucureștiul se află într-o situație critică, în condițiile în care nu există un proiect de infrastructură 'care să nu fie blocat sau întârziat'. Orban s-a declarat mai puțin interesat de contracandidatul său din partea PSD, punctând că este 'unul dintre cei mai experimentați luptători' pentru a duce această bătălie cu social-democrații.

Ludovic Orban a spus si  că obiectivul său este câștigarea Primăriei Capitalei cu un scor de peste 40% și a arătat că, după ce a fost propus candidat, a vorbit cu președintele Klaus Iohannis.

"Este vorba de eliberarea Capitalei. Situația în București e o situație critică. Prima problemă e infrastructura, a doua e traficul, a treia este poluarea, a patra este calitatea slabă a serviciilor și abuzul de monopol pe care îl practică furnizorii de servicii din București. Apropo de lucrări de infrastructură: aproape nu există proiect care să nu fie blocat sau întârziat", a spus Orban.

În acest context, Orban a dat drept exemplu Pasajul de la Piața Sudului, a cărui finalizare a fost din nou întârziată.

"Suntem în pericol de a pierde bani europeni dacă nu se finalizează până în data de 30 iunie. Aproape că nu există proiect care să nu întârzie. Există o asemenea lipsă de corelare în ce privește direcționarea investițiilor", a punctat Orban.

Prim-vicepreședintele PNL este de părere că Bucureștiul a fost "dominat de amatorism și delăsare". 

"Nu a existat o mână de fier care să împingă proiectele înainte. Suntem într-o situație extrem de proastă la RADET, care înregistrează 370 de milioane de euro datorii către ELCEN", a precizat Orban.

În ceea ce privește condițiile în care poate fi învins PSD, Orban a punctat că liberalii pot obține Primăria Capitalei numai dacă "toți votanții dreptei sau o majoritate zdrobitoare a dreptei se mobilizează pentru susținerea celui mai bine plasat candidat".

"Bucureștenii care au opțiuni de centru-dreapta, care nu susțin PSD, sunt mai mulți decât susținătorii PSD (...) Atuurile mele țin de seriozitate, profesionalism, cinste, corectitudine, o foarte bună cunoaștere a problemelor Bucureștiului și o dedicare totală pentru rezolvarea lor", a mai afirmat Orban.

"Obiectivul meu este să câștig Primăria Capitalei cu un scor de peste 40%", a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Pe de altă parte, Orban a spus că simte nevoia să poarte o discuție cu președintele Klaus Iohannis și o va face în zilele care urmează, punctând, însă, că nu îi va cere sprijinul.

Referindu-se la susținerea pe care o are în partid, privind candidatura sa la Primăria Capitalei, Orban a punctat că "nu mai există nicio secure a războiului" întrucât liberalii au înțeles că trebuie mobilizate toate forțele.

"Sunt extrem de mulțumit de faptul că am simțit voința unitară a liberalilor în susținerea mea. Cu siguranță, orice membru al PNL (n.r - îl susține). Toată lumea înțelege că avem de dat o bătălie pe viață și pe moarte cu un adversar perfid și în care trebuie mobilizate toate forțele. Eminamente Bucureștiul e în pragul colapsului și dacă nu ajunge Primăria Capitalei pe mâna unui om priceput, care să aibă viziune și capacitatea să deblocheze punctele grave în care se gășeste Capitala, Bucureștiul se va duce în jos", a detaliat Orban.

Prim-vicepreședintele PNL a afirmat că nu îl interesează contracandidatul său din partea PSD.

"Mă interesează mai puțin contracandidatul de la PSD. Oricine va fi acela va beneficia de sprijinul unui electorat al PSD. Important pentru mine e să mă adresez bucureșteanului care nu e cu PSD. În ceea ce privește lupta cu PSD, cred că sunt unul dintre cei mai experimentați luptători", a declarat Orban.






Mai multe articole despre:
PNL PSD Primăria Capitalei Ludovic Orban