MENIU

ONG-urile vor observatori suplimentari pentru turul al doilea

ONG-urile solicită Biroului Electoral Central acreditarea de observatori suplimentari pentru cel de-al doilea tur de scrutin, al alegerilor prezidenţiale 2014, informează Adevărul. ONG-urile cer Biroului Electoral Central acreditarea de observatori suplimentari pentru cel de-al doilea tur de scrutin ale alegerilor prezidenţiale 2014. Citeste mai mult: adev.ro/neojwa

Judecătorului Veronica Năstase, preşedintele Biroului Electoral Central, i-a fost adresată vineri, 7 noiembrie, o solicitare prin care organizaţiile neguvernamentale, cu adeverinţă de la Autoritatea Electorală Permanentă, vor să poată acredita observatori suplimentari pentru al doilea tur de scrutin.
”Solicităm luarea de urgenţă a unei decizii referitoare la permisiunea birourilor electorale de a primi documente pentru acreditarea observatorilor pentru cel de-al doilea tur de scrutin de către organizaţiile care au primit deja adeverinţa de eligibilitate din partea Autorităţii Electorale Permanente. Vă rugăm să transmiteţi în acest sens o decizie birourilor electorale judeţene care să unifice practica la nivel national. Considerăm că legislaţia în vigoare, cu precădere articolul 47 din Legea 370/2004 permite acreditarea observatorilor şi pentru cel de-al doilea tur, întrucât nu conţine niciun fel de reglementări limitative. Astfel vă solicităm să luaţi o decizie astăzi, pentru a permite acreditarea oservatorilor la birourile judeţene la începutul săptămânii viitoare. Este o decizie care nu mai trebuie amânată, având în vedere că s-au depus solicitări legate de clarificarea acestui aspect la registratura BEC încă din 3 noiembrie”, se precizează în solicitare.
 
Mai multe pe Adevărul.