MENIU

Unde a dispărut un milion de euro din averea lui Liviu Dragnea? - o nouă anchetă Rise Project

Rise Project revine cu o nouă dezvăluire scandaloasă care îl vizează pe Liviu Dragnea! Jurnaliştii atrag atenţia că peste un milion de euro din averea liderului PSD ar fi dispărut în ultimii ani din declaraţiile sale de avere. Banii ar fi provenit din vânzarea a şase terenuri la mare, la munte şi în Lunca Dunării. Potrivit Rise Project, cumpărătorul secret ar fi fost fostul patron Regiotrans, Costel Comana, fostul coleg de facultate şi partener de vacanţe de lux în Brazilia al lui Liviu Dragnea. 

Potrivit anchetei Rise Project, Costel Comana îi plătește primii bani lui Dragnea în 2007, când încheie un pre-contract pentru cele șase proprietăți. Atunci, actualul lider PSD a notat, în declarația de avere, că a încasat 3 milioane de lei. Banii nu s-au mai regăsit în următoarea declarație de avere, nici în conturi, nici sub o altă formă. 

Situația se repetă doi ani mai târziu. În 20 octombrie 2009, cei doi finalizează tranzacția, iar Comana îi achită tranșa finală: 1,9 milioane lei. Nici acești bani nu au ajuns în conturi, după cum nu au fost nici împrumutați ori investiți.

În total, peste un milion de euro, bani cash, s-au evaporat din averea declarată de politician. Banii primiți de la Comana nu se regăsesc în conturile bancare, în investiții, plasamente sau donații. 

Contactat de Rise Project, Bogdan Stan, președintele ANI, admite existența unei hibe legislative cât timp formularul nu obligă declarantul să treacă sumele de bani cash. Concret, în cazul celor 4,9 milioane de lei cash plătiți lui Dragnea de Comana și nedeclarați de primul, ANI a răspuns oficial: “(…) lucrările aflate pe rolul Agenției, în cazul în care acestea există, nu sunt informații publice (…)”.

Liviu Dragnea, despre investigaţia RiseProject: Nu am facut nimic ilegal

În iunie 2016, după moartea lui Comana, procurorii DNA au dispus sechestru pe proprietățile și conturile moștenitoarei lui pentru un prejudiciu de 1,18 miliarde de lei creat prin compania feroviară Regiotrans, în complicitate cu funcționari de stat. Motivul: averea familiei ar fi fost construită pe subvențiile de stat obținute de Regiotrans și investigate acum de procurori.

Au fost vizate 12 imobile și terenuri cumpărate de afacerist în perioada 2009-2011 cu bani obținuți din contractele cu Ministerul Transporturilor. 6 dintre acestea fuseseră achiziționate direct de la Liviu Dragnea în aceeași zi: 20 octombrie 2009.

Contactaţi de jurnaliştii Rise Project, atât Liviu Dragnea, cât şi celelalte persoane implicate în afacere, au refuzat să comenteze informaţiile. 

Liviu Dragnea și fortăreața din Brazilia: Dezvăluiri despre afacerile liderului PSD