MENIU

Numire controversată la Ministerul Digitalizării: Marian Murguleţ, noul secretar de secretar de stat. Decizia lui Cîțu

Marian Murguleț

Numire surprinzătoare la Ministerul Digitalizării! Marian Murguleț, fost secretar de stat în Tehnologia Informației – Chief Information Officer (CIO) și cel care s-a opus schimbării conducerii Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR), a fost numit secretar de stat.

Premierul Florin Cîțu l-a numit, marți, în funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării pe Marian Murguleț, fost secretar de stat în Tehnologia Informației – Chief Information Officer (CIO), numit în funcţie în iulie 2019 în Guvernul Dăncilă şi care şi-a continuat activitatea şi în timpul guvernării PNL până în ianuarie 2021, când a fost eliberat din funcție de același Florin Cîțu. 

Marian Murguleț, în prezent președinte al Consiliului de Administrație al SNR, s-a opus, recent, schimbării directorului general al acestei companii, o schimbare girată de Ministerul Digitalizării, condus de Ciprian Teleman (USR-PLUS).

Decizia numirii lui Marian Murguleț ca secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de Ciprian Teleman, a fost semnată și publicată marți, 22 iunie, în Monitorul Oficial.

Decizia premierului Florin Cîțu este cu atât mai controversată cu cât, cu doar câteva săptămâni în urmă, Murguleț îl ironiza pe Klaus Iohannis, pe Facebook, în legătură cu campania națională de împădurire "O pădure cât o țară" și cu măsurile de relaxare aprobate. 

Ulterior, ambele postări au fost șterse.

Numirea controversată a lui Marian Murguleț la Ministerul Digitalizării, după ce tot Florin Cîțu l-a dat afară, în ianuarie

După ce Florin Cîțu a fost numit premier al României, la începutul lui 2021, a eliberat mai mulți consilieri și secretari de stat din funcții, care făcuseră parte din echipa lui Ludovic Orban. Marian Murguleț s-a numărat și el printre cei de care a vrut să scape urgent.

Înainte, Marian Murguleț lucrase în mediul privat, la S&T România și Siveco. Tot în Guvernul Dăncilă, Murguleț a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR), furnizorul posturilor publice de radio și TV.

Pe de altă parte, anul acesta, în luna mai, Marian Murguleț s-a remarcat după ce a refuzat schimbarea fără concurs a directorului general al SNR, Eugen Brad, un inginer cu peste 20 de ani experiență în această companie.

Întrebat care sunt motivele acestei schimbări, Marian Murguleț a spus că i s-a mulțumit lui Eugen Brad pentru profitul înregistrat de SNR în ultimii 4 ani, dar că decizia Ministerului Digitalizării este de a se merge pe o nouă strategie, cu un nou director general.