MENIU

Nu toate voucherele sărăciei au ajuns la oameni! Marcel Boloș recunoaște că au existat probleme cu distribuția cardurilor

Marcel Boloș - ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Peste 350 de mii de vouchere sociale nu au ajuns la românii sărăci. Într-un interviu acordat Realitatea PLUS, ministrul Investițiilor, Marcel Boloș spune că au existat probleme cu distribuția cardurilor.

Mulți români au așteptat voucherele de 250 de lei, în contextul scumpirilor record din ultima perioadă. Pensionarii spun că abia le ajung banii de la o lună la alta pentru a-și asigura strictul necesar, hrana și medicamentele.

Mai exact, Poșta Română nu a putut să livreze într-o săptămână cele 700 de mii de vouchere, chiar dacă poștașii au lucrat și în weekend. Pe de altă parte, aproximativ 6 mii de vouchere au fost blocate pentru că beneficiarii le-au vândut sau le-au folosit necorespunzător. 

„Ar fi trebuit să le deea la toată lumea, fiecare pensionar cu probleleme lui”, a spus o femeie.

„Și pentru mine s-au scumpit toate, chiar dacă am 2100 și ceva de ce eu nu am dreptul ca ceilalți pensionari?”, a spus o alta.

„Nu ajută, prețurile cresc zilnic, nu ajtută la nimic, dar sunt bine veniți. guvernul ar fi trebuit să ofere mai mult”, afirmă o pensionară.

Marcel Boloș dă asigurări că toate cardurile sociale vor fi livrate și încărcate până vineri.

„Restul pe care îl avem de 354 de mii de vouchere în această săptămână până vineri toată lumea primește cardul și inclusiv cei 354 de mii primesc sumele până în ziua de vineri a acestei săptămâni”, spus Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Până în acest moment au fost încărcate 2,1 milioane de carduri sociale cu 250 de lei, iar aproximativ 6 mii de români vouchere sunt blocate pentru că le-au vândut ori au fost găsite nereguli. Cardurile sunt acordate vârstinilor care au pensie de până în 1.500 de lei și pot fi folosite doar pentru achiziționarea de alimnete de bază sau masă caldă.

Mai multe articole despre:
marcel bolos ajutoare masuri venituri vouchere