MENIU

Noul război Putere - Opoziție pe Regulamentul Camerei se tranșează la CCR

Curtea Constituţională se pronunță dacă sancţionarea deputaţilor indisciplinaţi inclusiv prin suspendarea temporară a participării acestora la o parte sau la toate activităţile forului legislativ pentru o perioadă cuprinsă între două şi treizeci de zile lucrătoare este constituțională. Modificarea a fost introdusă în Regulamentul Camnerei pe PSD, prin Eugen Nicolicea

,,Schimbarea regulamentului, propusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea,încalcă Constituţia României şi reprezintă un regres pentru un stat democratic'', susține USR.

"Coaliţia majoritară face primii paşi dincolo de linia roşie, democraţia din România se sfârşeşte cu mâinile lor. Regulamentul este un maximum de ipocrizie. Se invocă aplicarea regulamentului din Parlamentul European, însă nu au spus câţi preşedinţi ai Parlamentului European sunt dublu condamnaţi penal sau câţi membri ai Parlamentului European au condamnări penale. Ori de câte ori în Parlamentul European s-a tăiat microfonul în timpul regulamentar, aşa cum au procedat în cazul deputaţilor USR, ori că ne-au scos butonul de la vorbitor. PSD nu vorbeşte despre toate aceste lucruri pentru că nu le sunt convenabile. Aşa li se vede ipocrizia", a precizat Cristian Seidler, deputat USR.

Modificările aduse regulamentului din Camera Deputaţilor au fost contestate la CCR şi de Partidul Naţional Liberal.

Mai multe articole despre:
CCR Războiul Putere - Opoziție