MENIU

Noua propunere a lui Ponta la şefia Transporturilor: Iulian Matache, secretar de stat în minister

Victor Ponta face o a doua nominalizare la şefia Transporturilor: Iulian Matache, actual secretar de stat în Minister, a anunţat Victor Ponta pe Twitter.

''In baza deciziei BPN al PSD am decis sa-l propun pe dl Iulian Matache pentru functia de Ministru al Transporturilor! Ii urez succes!'', a scris Ponta, pe contul său de Twitter.

Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost director al Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, este de fapt, primul nume vehiculat în PSD că posibil înlocuitor al lui Ioan Rus la conducerea Ministerului Transporturilor, înainte să fie propus Mihai Fifor. Acesta a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea până în mai 2012, când USL a preluat guvernarea, iar el a fost numit atunci secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Matache este un apropiat al lui Marian Oprişan.


Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a explicat motivele pentru care l-a respins pe Mihai Fifor, la şefia Transporturilor, precizând că precizează că persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa necesară pentru a gestiona Ministerul Trnsporturilor:

''Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 15 iulie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

De asemenea, Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului', se arată în comunicat.

Aflat la sediul PSD, Victor Ponta a precizat, referitor la respingerea lui Fifor, de către Iohannis:

''Și Traian Băsescu respingea, ca să-și facă ambiția. Ieri spunea că lucrăm instituțional, azi îl respinge pe Fifor. CCR a spus că are voie să respingă o dată. Orice altă propunere o voi face, trebuie să o accepte. La CExN, probabil, se va stabili cine va fi. Nu am aflat de la președinte (despre respingerea lui Fifor — n.r.), am aflat de la dvs. (jurnaliștii — n.r.). (...) Mă gândesc că Iohannis e specialist în transporturi'', a declarat Ponta, miercuri, la sediul PSD.