MENIU

Noua majoritate din Consiliul General al Municipiului Bucureşti: PNL, PDL şi 3 consilieri PPDD

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) are, de luni, o nouă majoritate, formată din reprezentanţii PNL şi PDL, plus trei consilieri de la PPDD cu care, potrivit consilierului Mircea Raicu (PDL), s-a discutat "ca persoane fizice".

Noua majoritate a fost alcătuită cu prilejul şedinţei de îndată în care au fost aleşi noii viceprimari ai Capitalei.
"În această şedinţă s-a format o nouă majoritate, iar această nouă majoritate a dat doi noi viceprimari în persoana lui Richard Ghiţă (PPDD) şi a lui Lucian Iliescu (PDL). Acestă majoritate îşi propune să sprijine toate proiectele pentru Bucureşti, îşi propune să ceară transparenţă în cheltuirea banului public şi, în general, să pună ordine în ceea ce se întâmplă în primărie", a declarat Raicu, după terminarea şedinţei de îndată.

Întrebaţi despre noua majoritate din CGMB, reprezentanţii PNL şi PDL au arătat că aceasta este alcătuită din 27 de consilieri de la PNL şi PDL, plus trei consilieri de la PPDD - Horaţiu Panaitescu, Julia Zorkoczy şi Richard Ghiţă, care, în şedinţa de luni, au votat alături de aceştia.

"Cu cei trei consilieri general de la PPDD s-a discutat ca persoane fizice, nu s-a discutat cu partidul", a precizat Mircea Raicu.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca prefectul Capitalei să atace în instanţă hotărârile luate în şedinţa de îndată de luni, reprezentanţii PNL şi PDL au arătat că aşteaptă imparţialitate din partea acestuia, precizând că hotărârile aprobate au fost "de oportunitate".

"Hotărârile aprobate azi (luni - n.r.) au fost hotărâri de oportunitate, iar prefectul nu se poate pronunţa pe oportunitatea acestora, ci pe legalitatea lor. Dacă le atacă în instanţă, înseamnă că e rea-voinţă şi el este subordonat PSD", a spus consilierul Cornel Pieptea (PNL).

Despre desemnarea noilor viceprimari, Mircea Raicu a spus că este un lucru normal ca fiecare nouă majoritate "să-şi dea proprii reprezentanţi" în aparatul executiv al municipalităţii.

La rândul său, Pieptea a declarat că reprezentanţii partidului său au arătat, încă de acum două luni, că evoluţia viceprimarului Marcel Nicolaescu, schimbat din funcţie, "este nesatisfăcătoare".

"Încă de acum două luni, viceprimarul desemnat iniţial de grupul PNL (Marcel Nicolaescu - n.r.) nu mai beneficiază de sprijinul consilierilor PNL. Demersul de azi (luni - n.r.) a venit ca urmarea a evoluţiei nesatisfăcătoare, din punctul nostru de vedere, a viceprimarului Nicolaescu. Nu este vorba de incompetenţă neapărat, dar aşteptam mult mai multe de la un viceprimar", a declarat Pieptea.

Şedinţa de îndată de luni a fost convocată după ce şedinţa ordinară a fost închisă din lipsă de cvorum, întrucât consilierii generali ai PNL şi PDL au părăsit sala de şedinţă, deşi se votase doar unul din cele 28 de proiecte aflate pe ordinea de zi.

Mai multe articole despre:
PNL Bucureşti PDL Consiliul General majoritate PPDD