MENIU

Noii vicepreşedinţi PSD: urmaşi ai lui Hrebenciuc, Stancu sau Nichita, cu studii la academia SRI

PSD s-a descotorosit la prima vedere de baronii partidului, în noua conducere fiind promovaţi lideri tineri. Sunt 14 vicepreşedinți aleşi, iar la prima vedere, aceştia ar fi oameni noi, care nu au legătură cu garda veche a partidului. În schimb, la o simplă studiere a cv-urilor noilor lideri şi la căutarea unor informaţii din trecutul politic, situaţia este diferită: trei dintre ei sunt urmaşii unor foşti baroni PSD: Mihai Chirica (Gheorghe Nichita), Mihai Tudose (Gheorghe Bunea Stancu)şi  Gabriel Vlase (Viorel Hrebenciuc). În plus, cinci dintre ei au studii la structurile academice SRI: Colegiul Național de Apărare sau Academia de Informații Mihai Viteazul.

Mihai Chirică, ales cu 2339 de voturi, este urmaşul lui Gheorghe Nichita, primarul suspendat din Iaşi. Chirică este cel care i-a luat și locul la primărie lui Nichita, fiind în prezent primar interimar şi preşedinte PSD Iaşi. În plus, un alt aspect atrage atenţia: potrivit cv-ului său din mapa pe care presa a primit-o la Congresul PSD, acesta a intrat în politică abia în 2012. În doar trei ani a reuşit să ajungă vicepreşedinte PSD. 

Mihai Tudose, actualul ministru al economiei, este şi preşedintele PSD Brăila, după ce Gheorghe Buna Stancu a fost arestat. Tudose este şi doctor în ştiinţe militare şi informaţii, titlu obţinut la Academia Naţională de Informaţii, acesta fiind şi conferenţiar universitar în cadrul Academiei.

Gabriel Vlase, deputat de Bacău, este unul dintre apropiaţii lui Viorel Hrebenciuc, Vlase  fiind în prezent şi preşedinte executiv al PSD Bacău. Numele său apare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care Hrebenciuc este trimis în judecată. Vlase este şi doctor în stiinţe militare, la Academia Naţională de Informaţii. 

 

 Iată lista vicepreşedinţilor PSD:

1.Andrei Dolineaschi, deputat, președinte PSD Botoșani și fost secretar general PSD - 3439 voturi

2.Victor Negrescu, europarlamentar - 3162 voturi

3.Georgian Pop, deputat - 3070 de voturi

4.Ionut Vulpescu, deputat, ministrul Culturii - 2994 

5.Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii - 2983 de voturi

6. Mihai Tudose, deputat, ministrul Economiei, liderul PSD Braila - 2827 de voturi -

7.Viorel Stefan, deputat - 2737 voturi

8.Șimon Gheorghe, deputat - 2503 voturi 

9.Gabriel Vlase, deputat - 2436 voturi 

10. Mihai Chirica, presedinte municipal PSD Iasi - 2339 voturi

11.Ecaterina Andronescu

12.Gabriela Firea,

13.Doina Pană 

14.Olguţa Vasilescu