MENIU

Nicuşor Dan, despre finanţarea campaniei electorale: Am strâns cam 150.000 de euro din donaţii

Nicuşor Dan, candidat pentru postul de primar general al Capitalei, a declarat, în cadrul emisiunii "Newsroom", că partidul pe care îl conduce, "Uniunea Salvaţi Bucureştiul", a strâns până acum 150.000 de euro de la oameni de afaceri, prin contracte încheiate la notar, legal. Acesta a mai precizat că pentru corturi au avut nevoie de cadre metalice care au costat 900 de lei, iar feţele de corturi au costat  3 000-4 000 de lei.

Nicuşor Dan a  precizat că cel mai probabil, USB va avea nevoie de 250 000 de euro, având până în acest moment, doar 150 000:

"Finantarea este mică şi mare, au fost nişte obstacole, abia am lansat finanţarea. Până în momentul de faţă, am obţinut nişte bani de la oameni de afaceri, prin contracte încheiate la notar, aşa cum prevede legea, iar legea prevede că aceştia nu cer nimic în schimb. Până în momentul de faţă am strâns 150 000 de euro, ne mai trebuie vreo 70 000 de euro. Sunt 2 perioade, noi estimăm să cheltuim vreo 250 000".

Nicuşor Dan a mai afirmat că speră ca notorietatea sa de 50% să crească şi prin intermediul corturilor amplasate:

"Eu sper ca acei 50% care nu mă cunosc, pentru că am o notorietate de 50% în Capitală, să mă cunoască prin corturile amplasate. Corturile au costat 800 de lei, iar feţele de cort, 3.000-4.000 de lei"

Acesta a precizat că îi cunoaşte pe cei care au donat, iar potrivit legislaţiei, abia în 2017, va fi obligat să publice în Monitorul Oficial numele celor care au donat:

"Vom fi obligaţi să publicăm în 2017, în Monitorul Oficial, numele celor care au donat bani. Sunt oameni pe care îi cunosc, sunt oameni care se gândesc la viitorul copiilor lor, care vor schimbare".

Referitor la ancheta DNA, în care Ludovic Orban este cercetat, Nicuşor Dan a spus că acesta pare că a încălcat legea. El a subliniat că nu vede o diferenţă între actualul candidat PNL, Marian Munteanu şi, Ludovic Orban, fost candidat:

"Trebuie să fie responsabil de ceea ce face. Pare că a încălcat legea. Nu văd o mare diferenta între Ludovic Orban şi Marian Munteanu, şi unul şi altul sunt candidaţi PNL, iar PNL este parte din acele partide care s-au succedat în ultimii ani. Eu cred că acel electorat care vizează în general dreapta nu este mulţumit de blatul făcut între partide", a mai completat Nicuşor Dan.

 

Mai multe articole despre:
măsuri Bucureşti candidat primar decizii USB nicusor dan