MENIU

Nicuşor Constantinescu îi solicită Procurorului general al SUA să respingă orice cerere de arestare

Nicuşor Constantinescu a trimis un memoriu procurorului general al SUA, Eric Holder Jr., în care susţine că justiţia română este controlată de DNA şi îi solicită respingerea oricărei cereri de arestare, care va ajunge în SUA pe numele său, se arată într-un document obţinut de jurnaliştii de la Mediafax. 

Contactat telefonic, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Cătălin Dancu, a precizat că documentul a fost transmis, joi, prin serviciu de curierat rapid, cu confirmare de primire şi că toate documentele anexate memoriului, inclusiv memoriul, au fost traduse şi legalizate, oficialul american urmând să se pronunţe asupra materialului, după primirea sa, informează aceeaşi sursă.

"Acest memoriu pe care vi-l transmit (cred că este primul pe care îl primiţi din România) este menit a vă clarifica cu probe asupra faptului că în această cauză sistemul judiciar din România în ansamblul său este imperfect; jusitiţia prin instituţiile sale nu garantează realizarea unui proces echitabil, transparent, independent şi imparţial încălcându-se în mod real prezumţia de nevinovăţie a clientului meu", se arată în preambulul documentului citat.

Avocatul preşedintelui suspendat, al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, notează că "...întrucat... a fost emis un mandat internaţional de urmărire şi arestare cu consecinţa aducerii sale în ţară, vă solicit respectuos ca în analiza memoriului şi a documentelor anexă să nu daţi curs solicitării autorităţilor române de a pune în aplicare pe teritoriul SUA acest mandat şi de a refuza executarea mandatului ca urmare a încălcării legii (...)".

Mai mult, avocatul susţine că cel pe care îl apără a plecat din România, în scop medical, doar după ce a avut încuviinţarea procurorului DNA, care instrumentează cazul său de corupţie şi că a pus constant la dispoziţia sistemului judiciar şi de justiţie, din România, documentele medicale care dovedesc intervenţia chirurgicală suferită de Nicuşor Constantinescu.

Mai multe pe Mediafax.