MENIU

Nicolăescu: 180 de parlamentari au semnat moțiunea PNL. La 16.00 sunt convocate Birourile reunite

Liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu, a anunțat, luni, că 180 de parlamentari au semnat moțiunea de cenzură a PNL pentru demiterea lui Victor Ponta de la șefia Guvernului. Dintre aceștia, 119 deputaţi, din care 112 PNL, şase neafiliaţi şi unul de la Grupul Democrat şi Popular şi 61 de senatori, din care 58 de la PNL şi trei neafiliaţi.

"Am depus la cabinetele celor doi președinți ai Parlamentului moțiunea de cenzură intitulată "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”. Sunt 180 de parlamentari care au semnat această moțiune, 119 deputați din care 112 de la PNL, șase neafiliați și unul de la Grupul Democrat şi Popular. La Senat, colegul meu a strâns 58 de senatori de la PNL și trei de la neafiliați. Deci față de 137, numărul minimum prevăzut de Constituție, avem 180 de semnături. Așteptăm la 16.00 să fie convocate Birourile reunite pentru a stabili apoi calendarul de citire și dezbatere și votare a moțiunii de cenzură", a declarat Eugen Nicolăescu.

PNL a depus moțiunea de cenzură,,Alege între România și Ponta...Demite-l pe Victor Ponta!''

 

Realitatea.net a intrat în posesia textului moțiunii de cenzură a PNL, intitulată ”Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”. Potrivit unor surse din cadrul Biroului Permanent al Camerei, moțiunea va fi depusă astăzi, până în ora 15.00,  iar la ora 17.00 vor avea loc Birourile Permanente reunite, pentru stabilirea calendarului citirii moțiunii în plenul reunit.

Iată cele mai importante pasaje din textul moțiunii, prezentatea exclusiv de realitatea.net.

Liberalii au inclus în textul moțiunii motivele pentru care Victor Ponta trebuie să plece din funcția de premier, amintind de faptul ca un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României și totodată,  un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor:
”Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului pentru că:
 
• un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României;
• un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României;
• un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor;
• un premier acuzat de fapte legate de corupție nu va putea garanta românilor un scrutin corect în 2016.
• un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului, între două înfățișări”, se arată în documentul obținut de realitateea.net.
 
Pe de altă parte, în moțiune, PNL li se adresează direct lui Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, solicitând să prezinte motivele pentru care îl mai sprijină pe Ponta. Mai mult, Ponta este prezentat doar un ”scaiete veninos care trebuie smuls înainte de a ne periclita orice perspective”:

”Domnule Gabriel Oprea, vrem să ne spuneți tuturor, acum, care este interesul național care reclamă menținerea lui Victor Ponta cu prețul decredibilizării acestei țări. Puneți în balanță promisiunea făcută lui Ponta și interesul acestui popor. Ce alegeți?!