MENIU

Nicolae, nepotul Familiei Regale, mesaj emoţionant după decesul Reginei Ana

<p>O piaţă din Curtea de Argeş va purta numele Reginei Ana</p>

Nicolae Medforth Mills, nepotul Regelui Mihai, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoţionat, după decesul bunicii sale, Regina Ana. "Dumnezeu să te ierte, Regina mea blândă", a scris Nicolae în mesajul său, precizând că de la bunica lui a învăţat că  tăcerea şi discreţia, atunci când le simţi ca principii de neclintit, nu sunt un simbol al slăbiciunii, ci a tăriei şi demnităţii. Totodată, acesta mai lansează un apel către români: "cu ochii în lacrimi, îi rog pe români să se roage pentru sufletul Reginei şi pentru sănătatea Regelui".

Redăm, în continuare, postarea de pe pagina de Facebook a lui Nicolae:

"Dumnezeu să te ierte, Regina mea blândă! O femeie cu un caracter tare ca o piatră şi o bunătate nobilă, pe care nu le-am întâlnit la altcineva. Urmează un doliu care învăluie naţiunea în durere. Cu ochii în lacrimi, îi rog pe români să se roage pentru sufletul Reginei şi pentru sănătatea Regelui. De la bunica mea am învăţat că tăcerea şi discreţia, atunci când le simţi ca principii de neclintit, nu sunt un simbol al slăbiciunii, ci a tăriei şi demnităţii".

Conform tradiției Funeraliilor Regale din țara noastră, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, se arată în comunicat.

Ultimele Funeralii Regale din țara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorința Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale. Familia Regală anunță mare doliu pentru primele șapte zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile.

Începând de marți, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data

Mai multe articole despre:
0 măsuri anunţ Regina Ana principe Nicoale neppot