MENIU

Nicolae Ciucă: „Subreprezentarea femeilor în poziții de decizie și în funcții politice relevante trebuie corectată”

Nicolae Ciucă - premierul României

Nicolae Ciucă - premierul României a vorbit, marți, despre evenimentul organizat la Parlament în marja demersurilor de promovare a egalității de gen. „Ne dorim ca poziționarea femeii în politică și în viața socială să intre într-o logică a echității și a reprezentării proporționale la nivelul luării deciziilor”, a spus Nicolae Ciucă.

„Am participat astăzi cu plăcere la evenimentul organizat la Parlament în marja demersurilor de promovare a egalității de gen, reuniune foarte importantă și binevenită, care s-a bucurat de participarea președintelui României, Klaus Iohannis, a doamnei președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, și a altor doamne care au un cuvânt important de spus în societatea noastră.

Ne dorim ca poziționarea femeii în politică și în viața socială să intre într-o logică a echității și a reprezentării proporționale la nivelul luării deciziilor. Experiența și competența femeilor, empatia și responsabilitatea de care dau dovadă în orice domeniu sunt garanția că, atunci când sunt implicate în actul decizional, aduc viziune, motivare și contribuie considerabil la succes.

Subreprezentarea femeilor în poziții de decizie și, cu atât mai mult, în funcții politice relevante, trebuie corectată. Domnișoarele și doamnele trebuie să fie prezente într-un număr suficient de mare pentru a fi în măsură să influențeze în mod real deciziile.

Ne dorim să eliminăm barierele sociale cu care femeile se confruntă, iar una dintre soluţiile concrete şi cu efecte imediate poate fi introducerea, cel puţin temporară, a cotelor de gen, un instrument folosit pentru a creşte reprezentarea în diverse poziţii de decizie până în momentul în care mecanismele sociale vor avea capacitatea şi maturitatea să se autoregleze.

Am încredere că demersul conferinţei de astăzi şi al tuturor parlamentarilor implicaţi în iniţiativele legislative de acest tip şi participarea partenerilor din societatea civilă vor reuşi să coaguleze susţinerea necesară a întregului spectru politic şi vom ajunge la o formă finală consolidată şi comun agreată”, a transmis Nicolae Ciucă.

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca egalitate de gen parlament