MENIU

Nicolae Ciucă, replică pentru PSD după anunțarea creșterii pensiilor: „Nu vorbim despre lucruri pe care nu le putem realiza”

Nicolae Ciucă - premierul României

Nicolae Ciucă - premierul României spune că PNL nu dă curs propunerilor PSD privind pachetul social anunțat miercuri. Liberalii spun că vor găsi soluții bazate pe date concrete și pe realitatea bugetului de stat. 

„Cu toții avem în atenție efectele ce afectează bugetul fiecărui cetățean. E de datoria noastră să venim cu măsuri credibile, bazate pe date concrete și pe realitatea bugetului de stat. Pe masa Guvernului există 3 direcții prioritare: să ne protejăm cetățenii și veniturile afectate de inflație, suntem datori să luăm măsuri, dar trebuie să avem pe masă cifrele bugetului de stat. Și să reprezentăm adevărul ca oamenii să știe care sunt posibilitățile guvernului, să nu producem speranțe false.

Guvernul este dator să ia măsuri, să realizeze obiective și nu putem să vorbim despre lucruri pe care nu le putem realiza. Nu există altă soluție de a trece de această situație de criză fără a avea un dialog permanent cu mediul de afaceri și de a lua decizii care să aibă efect imediat. Până în acest moment am făcut cel puțin 2 pachete de sprijin pentru populație”, a spus Nicolae Ciucă, după o ședință a PNL.

Întrebat despre creșterile anunțate de PSD, premierul a răspuns: „Nu am discutat în coaliție, nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023, nu pot să răspund cu da sau nu. Eu sunt convins că domnul Budăi cunoște foarte bine ce scrie în fișa postului guvernului, cred că și în fișa postului ministrului Muncii. Când venim cu astfel de propuneri, trebuia să aibă în vedere că trebuia consultarea Consiliului Național Tripartit și la nivelul coaliției și guvernului. Vom avea o clarificare la nivelul guvernului. Este vorba de responsabilitate”.

Mai multe articole despre:
ciuca pnl masuri replica psd