MENIU

Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Este un moment prielnic să facem o analiză” - Reducerea presiunii administrative, obiectiv principal

Premierul Nicolae Ciucă a amintit, luni, că actuala guvernare pe care o conduce va împlini în curând șase luni și este momentul unei analize.

„Mediul de afaceri are nevoie de sprijin, este cel care reprezintă motorul economiei, coloana vertebrală și Guvernul s-a angajat într-un parteneriat deschis.

Dezvoltarea și îmbunătățirea mediului antreprenorial reprezintă un obiectiv de guvernare. Miercuri împlinim 6 luni de când am preluat guvernarea și cred că este un moment prielnic să facem o analiză și de aici, bazându-ne pe recomandările OECD, să putem lua decizii, să facem reglementări, să avem un mecanism eficient pentru tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Cred că este important să avem în vedere că reducerea presinii administrative asupra mediului de afaceri este modelul prin care putem începe procesul de relansare economică.

România a înregistrat, în primul semestru, o creștere economică, într-o situație în care inflația a crescut, e adevărat. Toate acestea sau întâmplat cu o abordare onestă a mediului de afaceri și a unei încrederi că pot dezvolta afaceri pe termen mediu și lung”, a mai spus premierul.

Prim-ministrul a participat, luni, la prezentarea Raportului final al proiectului “Comprehensive redesign of the licensing system in Romania”.

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca mediul de afaceri economie