MENIU

Netanyahu este ferm convins că România își va muta ambasada la Ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, joi, într-un interviu acordat ununui post TV, că este ”sigur” că România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, după ce Statele Unite vor face acest lucru.

”Eu nu mă implic în politica altor state. Noi le solicităm doar să accepte lucrurile aşa cum sunt. Ierusalimul a fost capitala evreilor de acum cel puţin 350 de ani. Cred că preşedintele recunoaşte ceea ce este dificil, ceea ce este evident. Binenţeles că Ierusalimul este capitală şi capitala (ambasada - n.r.) Statelor Unite poate că ar trebui mutată în Ierusalim şi cred că şi celelalte state vor urma acest model. Se va întâmpla cu România, se va întâmpla şi cu alte state. Nu doar că sunt sigur, dar ştiu acest lucru - sunt sigur că România va lua în considerare această situaţie şi o decizie va fi luată, astfel încât ambasada să fie mutată la Ierusalim”, a declarat într-un interviu acordat România TV premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

El fusese întrebat cum comentează opoziţia preşedintelui Klaus Iohannis faţă de relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat pe12 octombrie, la Parlament, că analiza MAE privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost transmisă premierului Viorica Dăncilă, care, în urma propriei analize, urmează să o distribuie Administraţiei Prezidenţiale.

Mai multe articole despre:
România Israel ambasadă Ierusalim