MENIU

Negocieri dure la Bruxelles pentru postul de comisar european al României

<p>Comisia Europeană&nbsp;</p>

Șefa Comisiei Europene stabilește alocarea portofoliilor, iar forțele politice din România au idei diferite despre omul care ar trebui să ocupe postul de comisar alocat țării noastre. 

Negocieri dure la Bruxelles. Surse din Parlamentul European spun că Dacian Cioloș negociază cu viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca Luminița Odobescu, actualul ambasador al României la UE, să fie nominalizată pe un post de comisar european.

Astfel, grupul social-democrat din care face parte și PSD ar pierde în favoarea grupului Renew Europe care s-ar alege cu 6 funcții de comisar.

Analiștii spun că ambiția președintelui francez, Emmanuel Macron, este ca Franța să joace un rol decisiv în construcția Uniunii Europene. Surse din rândul politicienilor români spun că miercuri Rovana Plumb ar urma să fie nominalizată pentru portofoliul de la Transporturi.

Jocurile nu sunt încă făcute, mai ales că Dacian Cioloș ar fi amenințat-o pe Ursula von der Leyen că va pierde susținerea partidului său în momentul votării noului cabinet în Parlamentul European.

Mai multe articole despre:
România Comisia Europeană Dacian Cioloş