MENIU

Naumovici, bunicul unui celebru politician român ar fi fost agent NKVD. Cine este politicianul?

Oreste Teodorescu a postat pe site-ul său, www.codulluioreste.ro, un material în care se precizează că Naumovici, bunicul unui celebru politician român, ar fi fost agent NKVD.

Totodată, se fac precizări despre parcusul lu Naumovici. În jurul anului 1960, la propunerea consilierilor sovietici, bunicul NAUMOVICI este trimis la studii in URSS. Dupa absolvirea Academiei Militare ” Frunze ” , revine in Bucuresti , este avansat ” colonel cu stea ” – unul din gradele introduse de sovietici dupa ocupatia militara a Romaniei si desfiintat in 1963.

Intre 1954 -1963, colonelul Naumovici devine mana dreapta a generalului S Nikonov si colaboreaza excelent cu generalul-maior Alexandru Sergheevici NICOLSCHI din Directia Generala a Securitatii Poporului (pe adevaratul sau nume Boris GRUNBERG , vechi agent NKVD.

Naumovici si Nikonov colaborau excelent si cu celebrul ” PANTIUSA ” , general-locotenent Gheorghe PINTILIE, care devenise Seful Securitatii Statului la data de 15 august 1948.

NKVD a fost un minister care se ocupa de rezolvarea unui număr mare de afaceri de stat ale Uniunii Sovietice.

NKVDul este mai bine cunoscut pentru Direcția Principală a Securității Statului (GUGB), care era urmașa OGPU și al CEKA ca poliție secretă a Uniunii Sovietice. GUGB a fost folosit de Stalin în timpul purificărilor etnice și deportărilor și a fost responsabilă de uciderea fără judecată a numeroși civili și de alte crime de război.

Mulți istorici consideră NKDVul o organizație criminală, în principal datorită ofițerilor și anchetatorilor GUGB, ca și datorită activităților trupelor proprii și a patronării lagărelor de muncă – Gulaguri.

În plus, în afară de funcțiilor din domeniul securității statului și a celor polițienești, unele dintre departamentele sale se mai ocupau și de transportul condamnaților, aplicarea pedepsei capitale, paza frontierelor, activitatea de pompieri, etc., sarcini care erau în mod tradițional ale Ministerului de Interne (MDV).

Mai multe articole despre:
alegeri politician decizii agent român NKVD Naumovici