MENIU

MRU, prins cu minciuna. De ce nu a mers luni la Cotroceni?

<p>MRU, prins cu minciuna. A zis că e bolnav și că nu merge la Cotroceni, dar a fost la facultate</p>

Apar noi detalii legate de demisia șefului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a invocat motive de sănătate, iar președintele Iohannis a declarat public că MRU nu a putut veni până la Cotroceni pentru că nu s-a putut deplasa. Jurnalista Emilia Sercan dezvăluie însă cum au stat de fapt lucrurile.

Emilia Şercan scrie pe pagina sa de Facebook că "preşedintele Klaus Iohannis vorbeşte despre o "situaţie medicală" a lui Mihai Răzvan Ungureanu şi mai spune că din acest motiv MRU nu a mers personal la Cotroceni să-şi prezinte demisia".

"Această declaraţie a lui KWI arată în mod clar prăpastia dintre cei doi şi să explic de ce. Sursele mele din mediul academic mi-au declarat că MRU a mers azi dimineaţă la Facultatea de Istorie, acolo unde este profesor, pentru a depune o serie de referate pentru nişte doctoranzi de-ai lui. Dacă a putut merge la Universitate, ar fi putut merge şi la Cotroceni", mai spune Emilia Şercan.

Cozmin Guşă: Domnul MRU făcea jocuri, la fel ca şi Ponta. După 15 ani de politică are zero realizări

Conform acesteia, tot dimineaţă, a anunţat conducerea facultăţii că a demisionat de la SIE. "Repet, că a demisionat, nu că va demisiona. De partea cealaltă, preşedintele Iohannis a spus că a primit demisia lui MRU la prânz. Probabil prin curier din moment ce spune că nu i-a fost înaintată personal. Având în vedere că poziţia de şef al SIE este direct subordonată preşedintelui ţării, dacă relaţia dintre MRU şi KWI nu ar fi fost în mod clar deteriorată, MRU şi-ar fi prezentat personal demisia. Nu a făcut asta", potrivit Emiliei Şercan.

"Era puţin trecut de ora 12,00 când eu am aflat de această demisie şi, că să o confirm, am sunat la Cotroceni, unde nu se ştia nimic. Am aşteptat vreo ora, după care am început să sun mai multe persoane din Facultatea de Istorie, care mi-au confirmat că MRU a fost de dimineaţă acolo şi că a anunţat decanul, care e o doamna, că a demisionat. După asta am revenit cu telefoane la Cotroceni, însă lumea intrase deja în şedinţa. Nu am dat ştirea până nu am avut confirmarea oficială de la Cotroceni.

Revenind, dacă MRU a mers azi la facultate, dar nu a mers la Cotroceni, putem trage concluzia că relaţiile dintre el şi preşedinte sunt deteriorate iremediabil.
Preşedintele a invocat "motive medicale" pentru a găsi o scuză în faţă camerelor de luat vederi, însă când toate evidenţele arată altceva, cred că normal ar fi să primim nişte explicaţii pe bune. Fie de la MRU, fie de la KWI", precizează Emilia Şercan, pe pagina sa de Facebook.

Iohannis: Ungureanu a menționat motive personale pentru demisie

Președintele Klaus Iohannis a afirmat luni că Mihai-Răzvan Ungureanu a menționat motive personale pentru demisia de la șefia SIE, adăugând că va face o nouă propunere pentru conducerea serviciului, cel mai probabil, după alegerile parlamentare.

"Am primit astăzi în jurul prânzului demisia domnului director Ungureanu. Domnia sa a menționat motive personale și nu am informații suplimentare, însă având în vedere că SIE trebuie să lucreze permanent și să fie în permanență pregătit pentru a interveni în orice situație mi s-a părut important să reacționez foarte repede. Așadar, imediat ce am primit această demisie am acceptat-o, am comunicat că am acceptat-o și în continuare serviciul va fi condus interimar sau până când se îndeplinesc toate procedurile birocratice de generalul Silviu Predoiu — prim-adjunctul directorului până astăzi. (...) Înțeleg că are o situație medicală care nu i-a permis să vină personal la Cotroceni. Vom lămuri urgent imediat ce se face bine această situație", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, conform agerpres.ro.

El a indicat că va face o nouă propunere pentru conducerea SIE, cel mai probabil, după alegerile parlamentare.

"Cred că acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile și sper să fie și foarte ocupat cu a găsi candidați care nu au dosare penale și sper să și fie foarte ocupat cu o campanie curată așa că nu cred că le voi încărca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Lucrurile sunt sub control, generalul Predoiu a mai fost o perioadă la interimat și nu este o situație care reclamă o intervenție foarte urgentă din partea Parlamentului, alta decât să ia act de demisia domnului Ungureanu. Probabil, voi face o propunere noului Parlament după alegeri", a afirmat șeful statului.

Generalul Silviu Predoiu, interimar la SIE