MENIU

MRU: Votul, dat de o majoritate clară. Legile siguranței naționale au nevoie de modernizare

<p>MRU, prins cu minciuna. A zis că e bolnav și că nu merge la Cotroceni, dar a fost la facultate</p>

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marți, după validarea sa în funcția de director al SIE, că reprezintă o misiune care îl onorează, votul fiind acordat de o majoritate clară a Parlamentului. În ceea ce privește obiectivele sale, Mihai Răzvan Ungureanu a punctat schimbarea cadrului legislativ în ceea ce privește legile siguranței naționale, "care au nevoie de modernizare", potrivit Realitatea TV.

"În această nouă calitate, care nu mă face nicicum mai puțin legat de dumneavoastră sufletește, vă mulțumesc pentru încrederea acordată, astăzi, prin votul dumneavostră, iar, pe această cale doresc să mulțumesc din nou președintelui României, Klaus Iohannis, pentru nominalizarea făcută.

Este o misiune care ma onorează pe care cred că am știință să o fac, să o duc la bun sfârșit și pentru îndeplinirea căreia nu voi precupeti niciun efort. Doresc să mulțumesc grupului parlamentar PNL pentru felul în care au susținut această nominalizare, vă sunt recunoscător ca fost coleg parlamentar al domniilor voastre. Doresc să mulțumesc colegilor de la UNPR, care au înțeles să facă distincția între politica de partid și politica națională, între interesul strategic al României și ambițiile individuale. Doresc să le mulțumesc colegilor de la UDMR pentru sprijinul acordat, pentru seriozitate, doresc să le mulțumesc colegilor de la grupul Democrat-Popular pentru faptul că ni s-au alăturat, colegilor de la Partidul Socialist din România, tuturor deputaților minorităților naționale din România, colegilor care sunt neafiliați politic și care, prin acest vot ca și al votulului dat pentru Strategia Națională de Apărare se găsesc alături de o întreagă națiune", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Mai departe, Mihai Răzvan Ungureanu a punctat faptul că "domeniul informațiilor e un domeniu al profesioniștilor care nu poate și nu trebuie să fie contaminat politic" și a subliniat că "nu putem în niciun fel despărți interesul strategic al României de nevoia noastră de securitate, stabilitate și prosperitate, indiferent de doctrina căreia îi aparținem".

"Politica e exclusiv politica națională, iar profesioniștii sunt cei care pun în aplicare tot ceea ce înseamnă interesul nostru strategic. Îi apreciez pe toți oamenii politci din Parlament care s-au ținut departe de orice tip de abordare emoțională și prin asta au reușit să despartă apele o dată pentru totdeauna, sper, în politica noastră. Știu ce înseamnă această validare prin vot pentru că am trecut prin experiențe electorale și politice variate. Sunt adeptul competițiilor politice, dar nu putem în niciun fel despărți interesul strategic al României de nevoia noastră de securitate, stabilitate și prosperitate, indiferent de doctrina căreia îi aparținem.

Astăzi, sunt validat de o clasă politică care, după mandatele de la MAE, de la SIE, din misiunile mele internaționale, după mandatul de prim-ministru îmi oferă, din nou, posibilitatea să fiu și în altă poziție de folos națiunii. Cred că aceasta e dovada noastră de maturitate și cred în viitorul nostru politic și cred că acesta e semnul triumfului democrației statului de drept", a mai spus Ungureanu.

În acest sens, Mihai Răzvan Ungureanu a evidențiat că este nevoie de un nou cadru legislativ, respectiv de modernizarea "legilor ce țin de pachetul siguranței naționale".

"Aș vrea, în noul meu mandat, mai mult decât în mandatul anterior să îmi conving colegii că doar împreună putem schimba percepția păguboasă care planează asupra serviciilor speciale, care, deși autonome, par să nu dea socoteală nimănui. E nevoie de un nou cadru legislativ de a acoperire a diferențelor de cunoaștere dintre comunitatea de profesioniști și societatea românească, în ansamblul ei, la reconstituirea pe bază de modernitate a legilor ce țin de pachetul siguranței naționale.

Prin votul dumneavoastră, primesc nu doar o încuviințare a mandatului, ci un mandat social al instituției pe care o voi coordona. Prin vot ați demonstrat că există o rațiune socială a acestei numiri. Vremurile sunt grele, norii se adună, și când vine ploaia, când vezi cum arată lumea, astăzi, încerci să ai o structură de securitate din ce în ce mai bună. Prin votul dumneavoastră, profesioniștii din cadrul structurilor de informații primesc un credit în alb de la românii pe care îi reprezentați și care așteaptă ca instituțiile, care au ca atribut principal asigurarea securității statului, să colaboreze perfect pe cele mai dure amenințări (...) Sper, în calitatea dumneavoastră de membri ai Legislativului țării, să rămâneți întotdeuna sensibili la această problematică, asigurându-vă de tot respectul și dorința mea de colaborare", a conchis Mihai Răzvan Ungureanu.

Prima reacție a Alinei Gorghiu, după ce MRU a fost validat șef SIE

 

Vasile Blaga, prima declarație după validarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de șef al SIE

 

 





Mai multe articole despre:
parlament vot Mihai Răzvan Ungureanu SIE validare