MENIU

SURSE: Motivele pentru care Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh: "Fraţii şoţului ei au..."

Motivele pentru care Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh: "Fraţii şoţului ei au..."

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să o nominalizeze pe Sevil Shhaideh, propunerea lui Liviu Dragnea, pentru funcția de premier, deoarece a primit din partea serviciilor de informații un aviz ”categoric negativ”, informează HotNews, care citează surse apropiate Palatului Cotroceni.

Se pare că Shhaideh nu a fost respinsă doar pentru că soțul ei, Akram Shhaideh, a ocupat funcții guvernamentale în regimul dictatorial sirian, ci și pentru că frații lui au, de asemenea, legătură cu acest regim.

Potrivit surselor citate, avizul serviciilor de informaţii ar fi fost “categoric negativ” şi a vizat inclusiv activitatea fraţilor lui Akram Shhaideh.

Conform surselor HotNews.ro, preşedintele Iohannis le-a comunicat înainte de a ieşi public lui Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh motivele respingerii.

Săptămâna trecută, Rise Project nota că propunerea lui Liviu Dragnea ar putea arunca România în mijlocul unei controverse diplomatice provind conflictul din Siria. Asta pentru că Akram Shhaideh este susținător al dictatorului Bashar Al-Assad, acuzat de comunitatea internațională de crime de război.

De altfel, Akram Shhaideh a transmis, prin intermediul rețelelor de socializare, mesaje de susținere pentru Assad și critice la adresa rebelilor, liderilor arabi și celor vestici.