MENIU

Dan Barna anunţă când va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Dan Barna anunţă când va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi depusă, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a precizat, sâmbătă, președintele USR, Dan Barna. În context, el a comentat că președintele Klaus Iohannis are legitimitatea de a dialoga cu orice parlamentar al statului român.

"Discuțiile vor continua și la începutul acestei săptămâni. Foarte probabil moțiunea de cenzură va fi depusă săptămâna care urmează. Președintele României este persoana cu cea mai mare legitimitate politică din statul român. Președintele României a fost votat de 6 milioane de români. Din punctul meu de vedere, da, el este una dintre persoanele care are resursa de credibilitate și de legitimitate pentru a transmite mesaje politice oricărui actor politic din România. Din această poziție, el poate să aibă dialog legitim cu orice persoană politică din statul nostru", a declarat Dan Barna, citat de Mediafax.

Întrebat dacă nu ar încălca președintele Iohannis Constituția dacă le-ar spune parlamentarilor majorității să voteze moțiunea de cenzură, liderul USR a răspuns: "Eu spun că poate să aibă un dialog cu orice parlamentar din statul român. În ce fel va folosi acest dialog este strict la dispoziția domniei sale".

Mai multe articole despre:
moţiune Dan Barna