MENIU

Momentele-cheie ale campaniei pentru europarlamentare și referendum

<p>Foto: Inquam Photos</p>
Planul lui Dragnea pentru finalul campaniei: mega-miting cu 100.000 de oameni &icirc;n alb, la București / Foto: Arhivă

Alegerile europarlamentare intră în linie dreaptă. Astăzi este ultima zi de campanie electorală atât pentru fotolile de europarlamentari, cât şi pentru referendum. Partidele s-au zbătut să atragă atenţia electoratului. Mitingul picnic, organizat de USR-PLUS, Ziua Partidului, aniversată de PNL, dar şi turneul electoral făcut de liderii PSD sunt doar câteva dintre strategiile la care au recurs partidele. Nelipsite au fost şi atacurile la persoană.

În ultima zi de campanie electorală, Alianţa 2020 USR - PLUS organizează un miting civil, în Parcul Izvor din Bucureşti, unde oamenii vor fi invitaţi să participe ca la picnic. La acest miting picnic ar urma să participe şi  liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

În ultima zi de campanie, PNL aniversează 144 de ani de la înfiinţare. Este un eveniment la care este invitat să participe şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a luat parte la mai multe evenimente organizate de liberali, iar  liberalii s-au angajat să susţină referendumul cerut de Iohannis.

Cursa pentru Parlamentul European  i-a făcut pe social-democraţi să strabată ţara pentru a-şi asigura susţinerea electorală. Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă nu şi-au împărţit judeţele frăţeşte. Dragnea a mers în fiefurile PSD, în timp ce V Dăncilă a fost trimisă „ în vizită de lucru" în oraşe conduse de Opoziţei, unde a fost primită cu huiduieli.

Din această campanie electorală nu au lipsit nici atacurile. Şeful statului nu a ratat ocazia de a critca asaltul PSD asupra justiţiei, în timp ce PSD l-a acuzat pe Klaus Iohannis că blochează Guvernul şi cere oficialilor de la Bruxelles să sanctioneze România.

Campania electorală care se încheie vineri  a adus şi încheierea protocolului de colaborare parlamentară dintre  PSD şi UDMR. Deşi nu de putine ori, fără votul UDMR proiectele coaliţiei de guvernare nu ar fi putut fi aprobate.

Mai multe articole despre:
europarlamentare