MENIU

Momente bizare în telenovela familiei Le Pen. Jean-Marie, suspendat. Marine, dezmoștenită

<p>Marine Le Pen &icirc;i cere tatălui să nu mai vorbească &icirc;n numele partidului</p>

'Exces' și 'deviere' - în acești termeni a reacționat Marine Le Pen, președinta Frontului Național (FN) francez, la criticile vehemente formulate la adresa sa de tatăl ei, Jean-Marie Le Pen, într-un interviu oferit marți postului Europe 1, informează miercuri cotidianul Le Figaro.

'Acest exces demonstrează că nu exista altă soluție', a spus Marine Le Pen, contactată de Europe 1. Președinta FN vede în declarațiile tatălui său 'violență' și declară că nu s-a așteptat la o asemenea reacție din partea lui. 'Cred că nimeni nu se putea aștepta la asta', a spus Marine Le Pen.

Anterior, fondatorul FN, Jean-Marie Le Pen afirma că 'îi este rușine' să aibă același nume de familie ca și fiica sa și o îndemna să se căsătorească pentru 'a-și ușura conștiința'.

De asemenea, Jean-Marie Le Pen a declarat că se opune, 'pentru moment', unei ascensiuni la președinția Franței a fiicei sale Marine, care l-a suspendat recent din Frontul Național (FN) pe care politicianul l-a fondat și pe care fiica sa îl prezidează în prezent. În opinia lui Jean-Marie Le Pen, o astfel de ascensiune ar fi 'scandaloasă'.

'Dacă astfel de principii morale ar urma să prezideze statul francez, acest lucru ar fi scandalos', după 'trădarea' care a avut loc la adresa lui, a declarat eurodeputatul, în opinia căruia fiica sa este 'o variantă chiar mai rea' decât partidele aflate în prezent la guvernare în Franța, 'pentru că un adversar atacă frontal, în timp ce aici este vorba de un atac pe la spate'.

Luni, cel mai înalt for al FN, biroul executiv, s-a reunit pentru a-l judeca pe Jean-Marie Le Pen. Cu șapte voturi contra unuia, biroul executiv al FN a decis să-l suspende pe patriarhul formațiunii și să convoace în următoarele trei luni o 'adunare generală extraordinară' pentru a modifica statutul partidului și pentru a suprima 'președinția de onoare' pe care o deține Jean-Marie Le Pen.