MENIU

Moise Guran, noi precizări despre eroarea alertei de cutremur de 10 grade

Moise Guran a revenit cu precizări suplimentare, după alerta eronată Biziday care a anunţat vineri seară un cutremur de 10 grade, în Vrancea. Astfel, acesta a susţinut că există o mare probabilitate ca mesajul de aseară să fi fost rezultatul unui atac, dar încă nu a determinat cu exactitate modul in care atacul a fost posibil. 

Redăm, în continuare, mesajul lui Moise Guran: 

"Ok, până acum ne-am concentrat pe investigarea posibilității ca alerta de aseară să fi fost trimisă dintr-o eroare a noastră. Suntem în măsură destul de mare siguri că acest lucru nu s-a întâmplat.

Pentru o intelegere mai buna a evenimentelor intamplate aseara, notificarile pe care le-ati primit nu au fost cauzate de o securitate precara a serverelor Biziday. De altfel, avem parte de tentative de atac informatic aproape zilnic. 
De exemplu numai aseară, între orele 18 și 20 un IP din China a încercat cam de o mie de ori să se logheze în serverele Aplicației Biziday.

Desi există o mare probabilitate ca mesajul de aseară să fi fost rezultatul unui atac, înca nu am determinat cu exactitate modul in care atacul a fost posibil. Aparent, originea mesajului nu se afla pe nici un server Biziday. Insasi forma in care a fost transmis mesajul arata faptul ca acesta nu a fost transmis de noi.

Continuăm să investigăm. Îmi cer scuze, încă o dată pentru orice neplăceri cauzate de Aplicația Biziday", a scris acesta pe Facebook.