MENIU

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, șanse zero

Guvernul este tot mai aproape de testul moțunii de cenzură. PNL, USR, PMP, Pro România si UDMR fac front comun, cu toate astea, entuziasmul generat de victoria în alegeri contrazice calculele din Parlament.

PNL, USR, PMP, Pro România  și UDMR au bătut palma și vor face frot comun împotriva guvernului condus de premierul Viorica Dancilă. În ceea ce îi priveste pe parlamentarii din grupul minorităților nationale,  jumătate dintre aceștia ar putea vota pentru documentul pregătit în tabara Opozitiei.

Si în această situație, pentru Opozitie calculele nu arata tocmai bine. Asta pentru că PSD și ALDE au in total 241 de parlamenari, în timp ce partidele care vor susține moțiunea însumează doar 196. Chair și în  condițiile în care si grupul minorităților naționale și neafiliații ar susține moțiunea, ceea ce însemană 224 de voturi, tot nu ar putea fi atins pragul de jumătate +1, adică 233 de parlamentari.

Surse parlamentare au declarat, pentru Realitatea TV, că doar preşedintele Klaus Iohannis mai crede cu adevărat în aceasă moțiune şi face eforturi pentru răsturnarea Guvernului în această primăvară. Următoarea şansă ar fi abia în toamnă, în următoarea sesiune parlamentară.

PARLAMENTARI ÎN PLENUL REUNIT 465

 

PSD+ALDE 241
PNL+USR+UDMR+ PRO EUROPA+PMP 196
MINORITĂȚI+NEAFILIAȚI 28

VOTURI ASTFEL ÎNCÂT MOȚIUNEA SĂ TREACĂ - 233

VOTURI ÎNSUMATE PNL+USR+UDMR+PROEUROPA+PMP+MINORITĂȚI+NEAFILIAȚI - 224

Mai multe articole despre:
moţiunea de cenzură