MENIU

Miting PSD Galați. Dragnea: Iohannis a furat Ziua Europei. Astăzi, ținem summitul PSD la Galați!

<p>Miting PSD: Va participa şi Liviu Dragnea</p>

Miting PSD Galați. Mitingul organizat de PSD în orașul de pe Dunăre s-a încheta. Mitingul a avut parte de o contramanifestație, câteva sute de persoane scandând mesaje anti-PSD. Oamenii au aruncat cu hârtie igenică în susținătorii social-democrați. La manifestația de la Galați a participat și șeful PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă.

Miting PSD Galați. Deși PSD-ul a promis un miting cu 30.000 de persoane, la ora 11:00 în în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Galați nu se află mai multe de 10.000 de persoane. 

Șeful PSD Liviu Dragnea a afirmat, la Galați, că ”astăzi, ținem summitul PSD la Galați”. ”Suntem europeni și la Galați și la Tulcea, și în Muntenia, și în Oltenia, și în Banat, noi suntem europeni în toată țara”, a afirmat liderul PSD .

Acesta a mai spus că Iohannis a furat Ziua Europei. ”A ținut să prezinte liderilor europeni România așa cum a vrut el, a folosit acest summit pentru campania sa electorală”, a spus acesta. 

Dragnea a mai spus că Iohannis lucrează doar împotriva României. ”A mai cerșit încă o sancțiune pentru România, nu l-a auzit nimeni ce a vorbit acolo. Iohannis lucrează împotriva României”, a completat acesta. 

”Iohannis a folosit acest summit, făcut cu bani mulți, pentru campania lui electorală, pentru interesele lui politice, și-a chemat stăpânii. Am văzut cu toții la televizor cum se plimba singur și nu îl băga în seamă. Sunt sigur că Iohannis a mai cerșit încă o sancțiune pentru România. A profitat de faptul că a fost singur și a lucrat împotriva României, a atacat Guvernul, justiția, tot ce e mai bun în această țară. Premierul Olandei ne-a jignit. Sunt supărați pentru că nu am vrut să le vindem Portul Constanța. Președintele Franței spunea că e îngrijorat de ce se întâmplă în România, și noi avem îngrijorările noastre, și noi suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Franța, unde oamenii care protestează sunt bătuți pe stradă. Ne mint că avem probleme cu statul de drept. Nicio legătură nu are intrarea noastră în Schengen cu statul de drept”, a declarat Dragnea. 

Dragnea, despre protestatarii anti-PSD: Un grup de bătăuși, cu bolovani, pietre și bâte!

După discursul Vioricăi Dăncilă au vorbit Rovana Plumb și Carmen Avram.

Viorica Dăncilă l-a atacat pe președintele Iohannis, în discursul său, spunând că în urma summitului de la Sibiu nu există acțiuni concrete, ci doar poze.

”Mă bucur să văd pancarde în care este tăiat PNL. Sunt oameni care au înțeles și vin alături de PSD, oameni care au înțeles că singura soluție este PSD, singurul partid care face lucruri bune pentru România. Românii nu mai au timp de pierdut! Viitorul este al României și al românilor și nu vom ceda. Ce a rămas după summit-ul de la Sibiu? Am văzut poze, dar n-am văzut acțiuni concrete! Cum ne regăsim noi în declarația de la Sibiu? Cum sunt reprezenați românii, interesele românilor? De aceea, dragi români facem aici summit-ul de la Iași, scriem aici declarația de la Galați!”, a spus Dăncilă.

”Suntem într-un moment important pentru români. Votați candidații PSD la alegerile din 26 mai! Guvernul României se va ține de cuvânt și va implementa programul de guvernare, dar avem nevoie de oameni devotați, cu tricolorul în suflet. Nu avem nevoie de oameni care vin să ceară votul și sunt supuși altor interese, nu avem nevoie de oameni să reprezinte România și care, de fapt, să reprezinte interesele altor țări. Îi susțin pe Rovana Plumb, pe Carmen Avram, pe Dan Nica. România trebuie tratată cu demnitate. Să fiți întotdeauna mândri că sunteți simpatizanți PSD. Să mergem la vot și să votăm PSD”, a spus Dăncilă.

Liviu Dragnea, alături de Eugen Teodorovici, Dan Nica sau Carmen Dan au traversat mulțimea dând mâna cu oamenii.

La ora 11:00, câteva sute de românii participă la contra-manifestația organizată în apropiere de mitingul PSD de la Galați. Aceștia strigă slogane anti-PSD. În plus, ei au aruncat cu suluri de hârtie igenică în susținătorii PSD. Au existat și mici incidente, însă jandarmii au intervenit. 

„PSD, ciuma roșie”, ”Rușine” și „Hoții, hoții!”, scandează cei strânși în fața Palatului de Justiție din Galați.

La fel ca și la mitingul de la Iași, organizatorii mitingului de la Galați au dat muzica foarte tare astfel încât să nu se mai audă nici sloganurile anti-PSD și nici cele ale susținătorilor.

La ora 10:45, cu un sfert de oră înainte de începerea oficială a mintingului PSD Galați, s-ar fi strâns aproximativ 7.000 simpatizanți PSD din cei 30.000 promiși.

După nebunia de la Iași și huiduielile primite de liderii PSD prin diverse orașe ale țării, Liviu Dragnea nu se lasă și pregătește un nou miting electoral la Galați, pentru sâmbătă.

Pesediștii speră să mobilizeze la mitingul de la Galați în jur de 30.000 de oameni, deși la Iași, cifra participării a fost sub așteptări.

Cum și la Galați sunt nemulțumiți, se așteaptă deja o contramanifestație. 

De asemenea, aproximativ 100 de protestatari s-au adunat, sâmbătă, în fața Palatului de Justiție din Galați, cu câteva zeci de minute înainte de startul mitingului la care este așteptat Liviu Dragnea, conform Rezistența TV.

Miting PSD Galați: ”O să ne spunem durerea!”

Un protest a fost deja anunțat pe Facebook. ”Groparul țării vine în vizită la groparii orașului. Lingăii locali ai președintelui penal PSD sunt așteptați în fața Casei de Cultură a Sindicatelor sâmbătă de la ora 11.00. Dan Nica vrea să îi mulțumească lui Dragnea că l-a pus pe locurile eligibile la europarlamentare și că va mai încasa încă 1 milion de euro în următorii 5 ani de la PE. Și s-a gândit să pună de o chermeză electorală.

Dacă vor bâlci, bâlci să fie! O să fim și noi acolo. Ar fi chiar păcat să să îi lăsăm singuri. O să ne spunem durerea, o să ne vărsăm năduful, o să strigăm și o să dovedim că Galațiul nu e moșia hoților PSDiști.

Nu incităm la scandal, dar nu putem sta cu mâinile în sân. Hoții nu sunt bineveniți la noi în oraș. O să fie ca la Iași!”, anunță protestatarii.

Miting PSD Galați: O să fie ca la Iași

Mitingul PSD de la Iași, de joi, s-a derulat sub presiunea protestatarilor care înconjuraseră piața centrală a orașului. Liviu Dragnea și-a rostit discursul și a plecat. Alți pesediști au avut mai puțin noroc. 

Rovana Plumb şi Carmen Avram au fost evacuate cu ajutorul a numeroşi bodyguarzi şi jandarmi, însoţite de huiduieli şi scandări anti PSD. 

Scene halucinante, Rovana Plumb şi Carmen Avram, evacuate cu huiduieli (VIDEO)

În imagini se vede că Rovana Plumb pare uşor speriată de intensitatea protestelor şi chiar le spune celor care o escortau că nu merge la maşină.

Toţi cei care le însoţeau pe Rovana Plumb şi Carmen Avram priveau în sus, ca şi cum se temeau ca de la etajele clădirilor din jur să nu se arunce cu ceva. 

Între timp, premierul Viorica Dăncilă se vedea huiuduită de mulțime la Cluj. vineri, șefa guvernului a fost așteptată cu proteste și la Arad. 

Viorica Dăncilă, huiduită de sute de oameni la Arad! "Sunt sinderată!"

Miting PSD Galați: restricșii rutiere

Mitingul electoral, care va fi organizat sâmbătă, pe esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor, va da peste cap traficul rutier.

Conform unui comunicat al Primăriei Galaţi, „pentru desfăşurarea în siguranţă a unui eveniment cu caracter electoral, pe data de 11 mai 2019, între orele 8,00 şi 14,00, circulaţia rutieră va fi întreruptă pe bulevardul George Coşbuc, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Brăilei şi intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu.”

În acelaşi interval orar, accesul va fi restricţionat pe aleea paralelă cu bulevardul George Coşbuc către intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu, prin montarea indicatorului ”Interzis viraj la stânga”.

Accesul va fi închis şi pe aleea paralelă cu bulevardul George Coşbuc, din faţa blocurilor ”M”, prin montarea indicatorului ”Obligatoriu la stânga” către intersecţia cu strada Crizantemelor.

Evenimentul cu caracter electoral prevăzut în comunicatul Primăriei și referitor la care și Jandarmeria a trimis un comunicat este mitingul organizat de PSD, la care este așteptat să participe și Liviu Dragnea, notează Realitateadegalati.net.