MENIU

Mircea Ionescu Quintus, PNL: Cu bărbăţie, spun că la Bucureşti am fost înfrânţi

Mircea Ionescu Quintus

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a vorbit într-o scurtă intervenţie relefonică în emisiunea JOCURI DE PUTERE, despre rezultatele obţinute de liberali, în urma alegerilor locale. 

"Aş vrea să spun de la început, că din respect pentru dvs, domnul Rareş Bogdan şi pentru cei din jurul dvs, nu am refuzat această intervenţie din două motive. Întâi că nu a fost exprimat decât din punctul meu de vedere, absolut personal, nu am luat legătura cu conducerea partidului ştiu ce se întâmplă şi pot spune aşa. Am făcut toate campaniile,  din cel de-al doilea război mondial, în foarte multe locuri am fost înfrânţi şi în alte locuri poate mai puţine, am învins. Oriunde am fost înfrânţi, am recunoscut cu bărbăţie că am fost înfrânţi. Cu aceaşi bărbăţie spun că la Bucureşti am fost înfrânţi şi spre deosebire că în război inamicul nu putea fi gratulat, şi eu o felicit pe doamna primar, prima femeie în fruntea Bucreştiului pentru succesul său.

A doua problemă, am şi mulţumirile mele şi unele din ele îndreptăţite. De când PNL a candidat separat în alegeri, niciodată nu a obţinut un asemenea procent pe ţară. Acesta este un lucru interesant pe care trebuie să-l luăm în vedere. Sunt mulţumit că în judeţul în care mă aflu şi în care pătimesc, că sunt bolnav, a ieşit bine: are primar, are egalitate în Consiliul loca, sper să avem majoritate în consiliul judeţean, situaţii pe care nu le-am avut niciodată. Până când vom avea Biroul Politic vreau să aud şi părerile colegilor mei, am fost sunat din multe părţi ale ţării nu le-am dat-o.
Fiecare din noi trebuie să ne asumăm înfrângerea şi mai ales partea plăcută de asumare a câştigului.", a spus preşedintele de onoare al liberalilor. 

Mircea Quintus a mai spus că: 

"Pentru mine este o dezamăgire scorul de la Capitală. Singura atenuare a acestei dezamăgiri este că o mică parte din cetăţenii Capitalei au participat la vot. Dacă erau mai mulţi nu ştiu ce se întâmpla.


Eu spun că trebuie grăbită fuziunea dintre cele două formaţiuni şi în orice caz, ideea unui Congres extraordinar  înainte de a se face această fuziune este o greşeală pe care trebuie să nu o mai facem."