MENIU

Mircea Geoană: Joe Biden a făcut un exercițiu de apropiere cu sufletul românesc

<p>Mircea Geoană: Joe Bidden a făcut un exercițiu de apropiere cu sufletul rom&acirc;nesc</p>

Mircea Geoană, invitat în emisiunea JOCURI DE PUTERE, moderată de Rareș Bogdan, a explicat discursul pe care l-a ţinut vicepreședintele american Joe Biden, în timpul vizitei sale la București.

"Nu trebuia să vină Biden să ne spună că într-o țară galopantă, economia nu are cum să crescă. Milioane de oameni trăiesc în sărăcie. În primul rând Joe Biden a venit cu public românesc. Noi am fost doar un decor astăzi chiar și liderii noștri instituționali. El a vorbit prin promptere către poporul român. Biden a făcut un exercițiu de apropiere cu sufletul românesc. Și ne-a spus: voi știți de fapt, români, voi știți că țara voastră are potențial și din motive de proastă guvernare, de lipsă de transparență o duceți rău.   

Astăzi la București, am avut pentru prima dată în istoria României, țara noastră are o garanție reală de securitate. Am mai fost în alianțe, dar pentru prima dată puterea occidentală oferă garanții reale de securitate, unde NATO nu poate oferi garanții de securitate.

Unde americanii nu ne pot păzi, acolo unde radarul de la Deveselu nu ne poate păzi, este în zona moale a statului român, economia României este prea anemică, este prea puțină prosperitate și prea multă tentație de a păcăli și acolo este adevărata vulnerabilitate a României și Biden a spus de fapt, vă garantăm sută la sută, în mod solemn, angajament sacru din partea unei puteri, însă acolo unde noi nu vă putem apăra, acolo unde obligația liderilor, a presei, nu putem să facem curat în România, să întărim economia în locul vostru. Este țara voastră, dragi români!", spune Mircea Geoană.

Cât despre speculația făcută că Joe Biden, l-ar fi numit pe Ponta președinte, Mircea Geoană consideră că mesajul a fost transmis către tânăra care l-a introdus la discurs, sau mai degrabă generația tânără.

"Și acea frumoasă atât de tânără care l-a prezentat pe Biden, fata aceea în urmă cu cinci ani era pe băncile liceului, acum face un studiu avansat, și când a spus a viitorul președinte s-a referit la acea tânără, nu a fost un mesaj referitor la Băsescu sau Ponta", consideră Geoană. 

Mai multe articole despre:
România Mircea Geoană mesaj Joe Bidden