MENIU

Mircea Geoană, scenariu pentru scena politică, în 2015: Cel târziu de Paște vom avea alt GUVERN

Mircea Geoană a enunțat în cadrul unui articol de pe adevarul.ro, un scenariu pentru anul politic 2015, scriind că cel mai probabil, vom avea un nu Guvern până de Paște care va fi format din noul PNL și PSD. sau cel puțin, partea sănătasă din PSD. 

”Se obişnuieşte ca, la început de nou an, să se facă estimări pentru ceea ce va să vină. Indrăznesc să mă aventurez într-o avancronică politică, economică şi strategică a unui an comprimat şi decisiv pentru România, pentru Europa şi pentru noua ordine economică şi politică globală.

Cum va arăta, în opinia mea, anul de graţie 2015? În politică, vom avea un nou Guvern cel târziu până de Paşte. Preşedintele are nevoie de un partener puternic şi de încredere pentru noul proiect naţional pe care vrea să îl lanseze. Un nou Guvern cu o majoritate care cuprinde PSD şi PNL sau partea sănătoasă din PSD şi PNL într-o mare coaliţie de tip german, deoarece numai o mare coaliţie poate pune în practică fundaţia Noului Proiect Naţional pentru următorul deceniu. Cine va fi atunci Opoziţia? PNŢ/PMP şi nemultumiţii din PDL de fuziunea cu PNL, cu Traian Băsescu la timonă, partidul lui Ghiţă cu Ponta şi acoliţii lor suiţi pe barcuţa de salvare, posibil UDMR, în funcţie de evoluţiile posibil delicate din Ungaria vecină. La PSD, se anunţă un Congres complicat şi cu potenţial de centrifugare si ruptura importante. Noi partide şi mişcări civice, gen Nicuşor Dan, vor încerca să umple spaţiul de activism civic şi de dorinţă de primenire a clasei politice. Vor fi alegeri parţiale pe scară largă pentru locurile vacantate în Parlament, în consiliile judeţene şi primării. Partidele se vor îndrepta către zonele profesionale pentru selecţia de candidaţi şi pentru împrospătarea resursei umane afectate de suita de acuzaţii de corupţie”, a scris Mircea Geoană.

 Mai multe pe Adevarul