MENIU

Mircea Geoană: "Guvernul Ponta nu trebuie lăsat să facă bugetul pentru anul 2016"

Mircea Geoană, președintele Partidului Social Românesc, a criticat întâlnirea de miercuri a coaliţiei de guvernare, care a avut în vedere rectificarea bugetară.

În opinia lui Mircea Geoană, totul nu este decât „o dovadă a practicii Guvernului Ponta de a politiza bugetul național” şi reprezintă „un risc major asupra situației economice a României”.

Fostul preşedinte al Senatului a mai atras atenţia că, la precedenta rectificare bugetară, „am avut de-a face (...) cu un război al orgoliilor politice între Victor Ponta și Liviu Dragnea, când actualul președinte al PSD i-a chemat pe câțiva miniștri la sediul partidului 'la raport'”.

„Guvernul Ponta nu trebuie lăsat să facă bugetul pentru anul 2016 și să planteze semințele viitoarei recesiuni economice!”, a declarat Mircea Geoană.

„Guvernanții români refuză să învețe ceva din lecțiile perioadei care a condus la criză. Exact ca în 2005, când guvernarea Băsescu-Tăriceanu renunța la legătura cu FMI și Banca Mondială pe motiv că economia 'duduie', creând condițiile pentru cea mai severă curbă de sacrifciu de după anii '80, la fel se comportă Guvernul Ponta-Tăriceanu în 2015. În fața noastră se află din nou condițiile interne și internaționale pentru o „furtună perfectă”, iar Guvernu apasă populist și inconștient pedala consumului, alimentând deficitele structurale și încercând să cumpere bunăvoința electorală a publicului pe seama sacrificării investițiilor”, a adăugat președintele Partidului Social Românesc.

De altfel, Geoană a afirmat că „acest mod ocult de a guverna este principalul vinovat pentru situația din Educație și Sănătate, al exodului tinerilor și cauza primordială pentru care România ocupă locul 101 în clasamentul calității actului de guvernare”.