MENIU

Mircea Geoană: Fără implicarea femeii în societate, România nu poate fi o ţară performantă

<p>Mircea Geoană: Fără implicarea femei &icirc;n societate, Rom&acirc;nia poate fi o ţară performantă</p>

Mircea Geoană, preşedintele PSRO, a afirmat, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, că o societate in care există discriminare este o societate performantă. Conform acestuia, în favoarea idei că implicarea femeii în societate este un lucru bun, la Forumul Economic Mondial de la Davos, a fost prezentat un studiu în care se arată că ţara noastră se află pe locul 113 în lume în ceea ce priveşte reprezentarea femeii în politică.

"Între participarea femeilor în politică, în economie şi nivelul de dezvoltarea al unei ţări există o legătură directă. Există studii care arată că acele companii care au femei în funcţii importante sunt mai performante", a explicat Mircea Geoană.

De asemenea, implicarea femeii în societate duce la creştere calităţii politicilor publice.

"Celor care sunt de o factură mai pragmatică le spun că România este o ţară în declin, natalitatea fiind în scădere, iar acolo unde femeile sunt mai implinite cu viaţa lor profesională, fertilitatea acestora creşte", a mai spus preşedintele PSRO, adăugând că face apel la cei care sunt încă prizonierii unei "gândiri primitive".

"Este o greşeală absurdă. Fără implicarea femeii în societate, România nu poate fi o ţară performantă", a încheiat acesta.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană politică femei