MENIU

Mircea Diaconu: "Voi discuta cu ALDE și Pro România să mă sprijine le prezidențiale"

<p><strong>Alegeri prezidentiale 2019 - Mircea Diaconu</strong></p>

Mircea Diaconu confirmă discuțiile cu ALDE și Pro România, în perspectiva alegerilor prezidențiale. "Am primit telefon și m-au chemat la o discuție, asta și fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare așa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia", declară Diaconu.

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu spune într-un interviu la RFI că a fost chemat la discuții cu ALDE și Pro România, în vederea susținerii sale în cursa prezidențială. Actorul și-a anunțat duminică intenția de a candida ca independent la alegerile din noiembrie.

Mircea Diaconu confirmă discuțiile cu ALDE și Pro România, în perspectiva alegerilor prezidențiale: ”Da, se pare că voi avea discuții, de asta mi-am modificat programul (...), am primit telefon și m-au chemat la o discuție, asta și fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare așa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur și văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau”.

Fostul europarlamentar spune că a fost chemat la discuții ”de către ALDE și Pro România”.

Întrebat ce părere are despre ipoteza apărută în presă, potrivit căreia Călin Popescu Tăriceanu se va retrage din cursa prezidențială și va face o alianță cu Pro România, iar cele două formațiuni îl vor susține pe el la Președinție, Mircea Diaconu a răspuns: ”După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu și de faptul că mă duc acum la discuțiile astea, probabil că așa și va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înțeleg termenii și da, să negociez, dacă vreți sau să securizez termenii relației”.

Fostul eurodeputat a respins ideea unei eventuale înregimentări politice: ”Nu, nicicum, nu, statutul meu de independent rămâne foarte clar, obligatoriu, pentru că ăsta este, ăsta trebuie să fie al unui președinte”.

La mențiunea RFI că odată sprijinit de două partide politice, și-ar putea pierde independența, Mircea Diaconu a răspuns: ”Păi, mă susțin, ce-i aia că mă susțin, atâta tot că mă susțin (...). Nu, eu nu voi candida în numele unui partid, ci sprijinit ca independent cu acest statut”.

Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, duminică, în faţa Ateneului Român, cerând sprijinul cetăţenilor pentru a strânge cele 200 de mii de semnături necesare. El a spus însă că nu refuză nici sprijinul partidelor, mai ales că are nevoie de reprezentanţi în secţiile de votare.

Sursa: RFI

Mai multe articole despre:
Mircea Diaconu candidat la prezidentiale