MENIU

Mircea Diaconu a fost SCOS DE PE LISTA PNL pentru europarlamentare

Mircea Diaconu a fost SCOS DE PE LISTA PNL pentru europarlamentare

Conducerea PNL a decis, marţi, scoaterea lui Mircea Diaconu de pe lista iniţială de candidaţi stabilită pentru alegerile europarlamentare, au declarat, pentru, MEDIAFAX, surse din PNL.

Potrivit surselor citate, în favoarea menţinerii lui Diaconu s-au exprimat prin vot 18 membri ai BPN, în timp ce 37 lideri au fost pentru scoaterea acestuia de pe lista de candidaţi.

Potrivit deciziei din BPN, în locul lui Diaconu pe lista la europarlamentare va urca Eduard Hellvig, următorul pe lista decisă iniţial.

Diaconu a plecat din sala de sedinţă fără să facă declaraţii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că lista finală de candidaţi pentru Parlamentul European urmează să fie decisă marţi în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL, precizând că este posibilă retragerea candidaturii lui Mircea Diaconu.

Antonescu a fost întrebat când va fi depusă lista de candidaţi ai PNL la europarlamentare şi dacă este posibil ca BPN al partidului să revizuiască marţi lista în sensul retragerii lui Mircea Diaconu.

"Da, este posibilă. Mâine vom avea forma definitivă, semnăturile sunt strânse, dosarele candidaţilor din cât m-am interesat eu la şeful campaniei sunt completate. Deci, începând de mâine, după Biroul Politic pot fi depuse oricând", a susţinut liderul PNL.

Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu a fost achitat, recent, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, instanţa dispunând ca acesta să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei.