MENIU

Ministrul Transporturilor, acuzat că a făcut o inaugurare de cale ferată, în bătaie de joc

Ministrul Transporturilor este acuzat că ar fi făcut o inaugurare în bătaie de joc. Răzvan Cuc a mers la deschiderea unei căi ferate nereparate de pe vremea locomotivelor cu aburi. Aceasta măsoară 20 de kilometri, iar distanța e parcursă în aproape o oră. Acuzele se îndreaptă şi spre CFR Infrastructură, care se laudă cu o cărpeală de doar 3 la sută din totalul traverselor de lemn. 

Într-un mesaj pe Facebook, Asociaţia Pro Infrastructură arată cum s-a desfășurat ultima inaugurare de cale ferată la care a luat parte chiar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Un sobor de oficialități, inclusiv ministrul Transporturilor și șeful CNAIR, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (ce face șeful de la drumuri la căi ferate?!) au "inaugurat" o linie feroviară în stare profundă de degradare, nereparată substanțial din epoca locomotivelor cu aburi, pe care se circulă cu 30-35 km/h și pe care 21 de kilometri se parcurg ca acum o sută de ani, în 49 de minute. Noi credem că, prin acest tip de acțiuni, ministrul Cuc și restul autorităților "responsabile" ne iau la mișto, se precizează în mesaj.

Membrii asociației mai scriu că evenimentul a durat mai bine de o jumătate de oră şi că linia ferată respectivă fusese abandonată de operatorul Via Terra, din lipsă de profit. În fapt, este vorba despre redeschiderea căii ferate Ilva Mică - Rodna Veche, din judeţul Bistriţa, unde a fost prezent Cuc. Nu lipsesc nici acuzele aduse companiei CFR Infrastructură, în legătură cu ultimele modernizări făcute de aceasta.

"Compania se laudă cu 900 de traverse de lemn noi (adică aproximativ 3% din cele de pe întreaga linie). A înlocui 3% din traversele de lemn, în anul 2017, înseamnă cel mult o cârpeală sinistră, nu o lucrare decentă, demnă de o țară modernă, membră UE, a mai scris Asociaţia pro Infrastructură în mesajul de pe reţeaua de socializare.