MENIU

Ministrul Muncii, verificări la mai multe instituții după ce o femeie a fost trimisă să-și caute singură actele

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a solicitat Casei Naţionale de Pensii Publice, Inspecţiei Muncii şi Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială să prezinte o situaţie a condiţiilor de depozitare a documentelor, după ce o femeie din Constanța a fost trimisă să îşi caute singură documentele de care avea nevoie, în sediul unei instituţii.

„Am cerut Casei Naționale de Pensii Publice, Inspecției Muncii și ANPIS să îmi prezinte o situație a condițiilor de depozitare a documentelor. Rămân la părerea că, indiferent de nevoile (reale) de investiții în infrastructură, primul lucru care trebuie să se întâmple în instituțiile publice este să ne pese. Sigur că obiectivul meu, și am avut astăzi o întâlnire în acest sens, este să ajungem la o reală digitalizare a documentelor (suntem, din păcate, în urmă, foarte în urmă, cu bani irosiți pe proiecte abandonate sau făcute neserios). Dar până atunci, nu ne putem bate joc de oameni, de documentele lor, practic – de viața lor”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ministrul a mai scris că, și dacă nu avem resurse să facem investiții, „nu ne putem bate joc de niște documente”: „Un geam, o curățenie poți face indiferent de cât de limitate sunt resursele pentru instituțiile publice care lucrează cu publicul respectiv dețin arhive de documente”.

O femeie din Constanța a încercat să obțină documente oficiale pentru a dovedi în instanță că are dreptul să fie încadrată pentru o pensie mai mare, notează Digi24. Ea a fost trimisă și la București și, într-un final, a ajuns din nou în Constanța, într-o hală degradată, cu mucegai. Clădirea aparține Agenției de Plăți și Inspecții Sociale. Femeia, pe nume Anica Mîrț, a găsit doar o parte din documentele necesare, care nu i-au fost suficiente în instanță pentru a primi majorarea de pensionare.